nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

UM 'estreny' Antich amb el tren

Flaquer ha demanat al president que digui públicament abans de dimarts que el projecte a Alcúdia s'ajorna. Si no, UM no pot garantir que voti amb el Pacte al Parlament en contra d'una moció del PP crítica amb el Govern

110642

Miquel Àngel Flaquer, i Miquel Ferrer, en una compareixença a la seu del partit.

S. AMENGUAL

Unió Mallorquina ha demanat al president del Govern, Francesc Antich, que compleixi el compromís adquirit en la reunió del 30 de juliol passat al Consolat i manifesti públicament la decisió del Pacte d'ajornar el projecte de tren fins a Alcúdia, que ja no s'iniciaria aquesta legislatura. No només això, sinó que també ha advertit Antich que el seu posicionament públic s'ha de produir abans de dimarts. Si no, no pot garantir que els seus diputats votin amb la resta de socis del Pacte en contra de la moció presentada pel PP, que rebutja el traçat nord a Alcúdia i que acabaria sent aprovada. La decisió d'UM es va prendre en l'executiva de dilluns i el president del partit, Miquel Àngel Flaquer, ja ha comunicat a Antich que n'espera un posicionament públic abans de dimarts en què deixi clar que el tren entre sa Pobla i Alcúdia s'ajorna. Segons UM, aquest era l'acord adoptat en la reunió feta al Consolat per intentar desencallar la qüestió, evidentment, sense èxit.

En aquella trobada, duita a terme a final de juliol, totes les parts mantingueren les seves opinions inicials. El conseller de Mobilitat, Biel Vicens (Bloc), defensà el traçat nord, per devora la carretera, i ho féu amb l'aval dels tècnics. En canvi, el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer (UM), demanà el traçat sud, per devora l'Albufera, i ho féu amb l'aval de la resta de grups de l'Ajuntament, entre els quals el PP, però també el PSOE, el partit d'Antich. Tanmateix, des de llavors, el president no s'hi ha posicionat públicament, que és el que ara li reclama UM.
El PP, coneixedor de les diferències internes del Pacte, registrà una moció al Parlament el juny passat, que dimarts s'ha de votar. La proposta rebutja el projecte del traçat nord d'Alcúdia i també del traçat urbà del tren a Manacor, ambdós impulsats per Mobilitat (Bloc), i exigeix al Govern que respecti els acords de ple dels ajuntaments d'Alcúdia i de Manacor, en contra dels dos traçats.

UM, que manté una posició més ambigua en el cas de Manacor, votà en contra d'una moció similar presentada pel PP al Consell de Mallorca el mes de maig passat, però en aquell moment la decisió no agradà gens als seus responsables municipals a Alcúdia i a Manacor, el batle Miquel Ferrer i la consellera insular Cati Julve, que fins i tot envià una nota criticant els seus companys. Ara, UM encara no ha decidit quin serà el seu vot dimarts i espera que el posicionament públic d'Antich li faciliti la tasca. Si aquest no es produís, UM podria optar per votar-hi a favor, abstenir-se'n o sortir de l'hemicicle i, en qualsevol d'aquests casos, la moció seria aprovada i es trencaria, per primer pic, l'acord del Pacte que tots els socis votin sempre en el mateix sentit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris