muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

La Guàrdia Civil diu que la pista de Cala Bona no du enlloc

El batle accidental de Son Servera, que critica la publicació de la notícia, afirma que la Benemèrita li ha comunicat que “hi pot haver alguna possibilitat que els etarres hi hagin estat”

110530

Els agents seguien una pista obtinguda arran de les dades d'uns clients de l'Hotel Cònsul.

Guillem Mas(J.Sitges.)

Fonts de la Guàrdia Civil explicaren ahir que les investigacions que han dut a terme policies judicials del cos a Cala Bona no duen enlloc. Segons aquesta versió, la persona que alguns comerciants identificaren en fotos com l'etarra Itziar Moreno no ho és, sinó una turista navarresa que s'allotjà amb la seva parella a l'hotel Cónsul. Però el batle en funcions de Son Servera ha estat informat per la Benemèrita de la "possibilitat" que els terroristes fossin al municipi. Segons la versió oficial de la Guàrdia Civil, la veu d'alarma la donà l'empleada d'una perfumeria que identificà una jove com Itziar Moreno, cercada per terrorisme. Altres comerciants de la zona també la reconegueren, però no la persona que l'acompanyava.

La Guàrdia Civil realitzà indagacions que conduïren a Navarra. La doble d'Itziar va ser identificada com una persona sense antecedents. Les fonts asseguraren que "cada dia es realitzen una vintena d'entrevistes a persones que diuen haver vist els etarres de les fotografies". Tanmateix, l'Ajuntament de Son Servera va fer públic un comunicat que diu que "des de la Guàrdia Civil li han comunicat (al batle accidental Josep Barrientos, PSOE) que pot haver-hi alguna possibilitat que els etarres arribassin a Son Servera després de l'atemptat, però no està verificat tal com s'indica en la publicació". El comunicat té com a objecte expressar la "indignació" de Barrientos perquè la notícia publicada a dBalears "és frívola" i "no està contrastada. És molt contraproduent informar així, no és gens agradable, ja que repercuteix negativament en el nostre turisme (...) en una situació de crisi i lluitant per atreure turistes el mes de setembre", indica la nota.

A Alacant, el ministre Pérez Rubalcaba va ser preguntat sobre si s'ha avançat en la identificació dels etarres a Mallorca. Segons l'agència Efe, "es limità a declarar de manera breu que no hi ha novetats". La Delegació del Govern a les Balears no va voler confirmar ni desmentir la informació. Miquel Sancho, propietari de Bicicletes Cala Bona, assegurà que "entre el 2 i el 4 d'agost agents de la Guàrdia Civil vingueren al meu negoci interessats pel llibre de registre de clients de lloguer de bicicletes que tenim per veure si dos noms es corresponien amb una identificació falsa que havien trobat a l'hotel Cónsul de Cala Bona". El fill del propietari identificà Itziar Moreno com la persona que, segons les dades falses i amb nom i llinatges bascs, llogà dues bicicletes en companyia d'un altre home que no pogué reconèixer. A més, sembla que els empleats d'una papereria també reconegueren l'etarra com una de les persones que durant uns dies hi acudia a comprar la premsa. Ahir, a Cala Bona, hi havia molts comentaris sobre la possibilitat que els etarres s'haguessin allotjat en aquest indret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris