nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un altre Son Baco?

El diputat Tomeu Vicens (Grup Mixt) fa una esmena per ampliar el balneari de Campos. No l'ha pactat ni amb UM ni amb la resta del Pacte i li basta el vot del PP per aprovar-la

110594

El diputat del Grup Mixt Tomeu Vicens a una foto d'arxiu.

PERE BOTA

Quan encara no s'ha trobat una sortida a la crisi per l'esmena de Son Baco, el Pacte haurà d'afrontar un episodi semblant en el nou període de sessions que dimarts s'obre al Parlament. També afecta l'urbanisme de Campos i també és una esmena a un decret llei, però ara no és per fer un golf amb hotel, sinó per ampliar el balneari de la Font Santa. I ara no és UM qui la presenta de manera unilateral, sinó un diputat vinculat a aquest partit, Tomeu Vicens, ara al Grup Mixt després que UM el suspengués de militància quan li fou imposada una fiança per evitar la presó en el cas Son Oms. Com abans, amb el vot del PP n'hi ha prou perquè prosperi. Sense pactar amb ningú, tampoc amb UM, Vicens ha registrat una esmena al decret Grimalt que permetria ampliar el balneari de Campos per a ús turístic (previsiblement s'hi faria un hotel).

La proposta va en la línia de l'acord aprovat per unanimitat (UM, PP i Campos pel Canvi, on s'inclouen PSOE, PSM i Entesa) a Campos, però el fet de no haver-la pactada pot fer que el Pacte la rebutgi. UM manté que l'esmena no es presenta en nom seu, encara que estaria d'acord amb el que diu. El Bloc, d'entrada, la refusa. El PSOE no la veu malament, però primer vol pactar una posició conjunta del Pacte. I el PP valora què fer. Els populars fins ara han criticat que "el vot de la corrupció" de Vicens sustentava el Govern, però si el Pacte no donàs suport a l'esmena, ells podrien ser claus perquè prosperàs, ja que el redactat no s'allunya d'anteriors plantejaments seus. Els ecologistes del GOB, en canvi, no accepten el projecte perquè "destrueix" un espai natural.

Antich avança el debat de política general, que començarà dia 22

El president del Govern, Francesc Antich, ha decidit avançar enguany el debat de política general, que s'ha convocat per als dies 22, 23 i 24 de setembre, un mes abans de les dates triades l'any passat i gairebé un mes i mig abans de les elegides el 2007. Malgrat que el Govern no ha donat cap motiu per a l'avançament del debat més important del Parlament, entre les possibles causes hi hauria la de no barrejar-lo amb el de pressuposts, que previsiblement encara no s'haurà tancat. Altres fonts consideren que avançant el debat Antich evitaria haver de donar explicacions d'indicadors econòmics negatius, com l'atur de setembre. Tot fa pensar que la crisi econòmica marcarà aquest debat que, previsiblement, Antich encararà havent fet una remodelació de Govern abans. També servirà perquè s'estreni en un esdeveniment polític important el nou cap de l'oposició, el popular Francesc Fiol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Parlau clar!, fa mes de 11 anys
Per què dBalears diu que el projecte "destrueix" un espai natural, amb "destrueix" entre cometes? O és que considerau que l'espai natural millora amb el projecte? Hi ha interessos ocults?
Valoració:6menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 11 anys
Això és una vergonya majúscula! vaja polítics ens han tocat!
Tenim les Illes més precioses de la Mediterrània i només les volen fer mal be, fer camps de golf, hotels, urbanitzacions... me pega plorera de ràbia i impotència! anau a mamar polítics de mer..!!
Valoració:4menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
El PP se ha de abstenir en prevision de futuras votations.

El assumpto ha de esquitar a los partids del pacte.
Valoració:2menosmas
Per ciutadana per a l'honestedat, fa mes de 11 anys
Capsigrany, jo crec que aquest hi pensa cada dia, és el seu únic objectiu ¿que esperen per jutjar-lo i tancar-lo d'una vegada per totes? Ara bé, els objectius dels seus ex-companys d'UM no s'hi fan molt enfora...
Valoració:1menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 11 anys
Un altre que s'ha axeicat pensant com ha de fotre el territori. Aquesta genteta no dorm, sempre cavilant per veure com destruir les illes.
Valoració:6menosmas
Per M'ho podeu explicar?, fa mes de 11 anys
No entenc com encara té les cames senceres...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris