algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Sacresa i Ferrà Tur ofereix la finca de Can Domenge com aval per afrontar la fiança de 38 milions d'euros

Presenten sengles recursos d'apel·lació contra la interlocutòria de la jutgessa

Sacresa i l'UTE formada per aquesta empresa i Ferrà Tur, que el 2006 resultaren adjudicatàries dels terrenys de Can Domenge en el concurs convocat pel Consell de Mallorca per a l'adjudicació del solar, han ofert la pròpia finca com aval per afrontar la fiança de responsabilitat civil, per import de 38 milions d'euros imposada per la jutgessa que instrueix el cas, assegurant així l'eventual restitució del solar.

Fonts de la defensa de Ferrà Tur han assenyalat que tant aquesta empresa com Sacresa han presentat avui sengles recursos d'apel·lació davant de l'Audiència Provincial contra la caució al mostrar-se en desacord amb la seva motivació, i han assenyalat que de moment no han rebut la notificació de la fiança, de manera que ara com ara no ha començat el termini de 24 hores que disposaran per constituir-la.

Cap recordar que va ser dijous passat quan la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 12, Mari Carmen González, va emetre una interlocutòria pel qual imposa una fiança que puja a 38.558.074 milions d'euros al president de UM i imputat Miquel Àngel Flaquer, als també encausats Francisco Ferrà (de Construccions Ferrà Tur), i Mario Sanz i Joan Maria Pujals (de Sacresa Terrenys Promoció), i a les empreses que representen.

Per la seva banda, Sacresa ha assenyalat en un comunicat que des de l'UTE han comparegut per primera vegada davant del Jutjat per oposar-se a l'exigència de la fiança imposada solidàriament, de manera que «fins que es resolgui la qüestió», han ofert el terreny com garantia. Alhora, l'empresa ha afegit que les dues firmes han invertit en Can Domenge, addicionalment al preu pagat per la finca des de la seva adquisició, més de 16 milions d'euros.

«Sacresa i Ferrà Tur hem complert a cada moment amb les obligacions derivades del concurs adjudicat així com amb la resta de l'ordenament jurídic», prossegueix Sacresa, que ha emfatitzat al mateix temps que han seguit els tràmits urbanístics «pertinents» per a la realització del projecte. D'aquesta manera, han expressat la seva confiança que els tribunals «confirmin» tot això al seu moment, «donant ple compliment a les exigències derivades dels seus compromisos».

Mentrestant, la defensa de Flaquer, assistit pels advocats Eduardo Valdivia i Jaime Campaner, va presentar dilluns passat el seu recurs d'apel·lació davant del jutjat perquè ho elevi a l'Audiència Provincial i aquesta determini si la interlocutòria combatut és nul a falta de motivació. La defensa s'ha mostrat així en desacord amb l'exposició dels fets i amb la quantitat fixada, pel que considera «nul·la» la resolució de la magistrada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris