nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els pressuposts del 2010 i la crisi econòmica centraran l'activitat parlamentària del PP

El PP exigeix el debat «immediat» de les esmenes al Decret Nadal, presentades per PP i UM, per a la construcció del camp de golf de Son Bacus

El Grup Parlamentari Popular centrarà els seus arguments en el nou període de sessions que començarà el pròxim dimecres en la crisi econòmica i els Pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2010. Així ho ha destacat avui el portaveu popular, Francesc Fiol, qui ha criticat la falta de transparència del Govern a l'hora de referir-se a la retallada pressupostària que «inevitablement» patiran les arques autonòmiques.

Així ho ha manifestat Fiol en roda de premsa celebrada per donar a conèixer els principals continguts polítics del PP en el nou curs parlamentari, qui ha criticat a l'executiu per admetre ara que es retallaran els pressupostos de la CAIB, després que, durant un any i mig, hagi estat negant sistemàticament l'existència de la crisi econòmica que, inevitablement, fa que s'hagin d'ajustar els comptes «perquè la recaptació també ha baixat a causa que la gent també s'ha retret en les despeses», va argumentar.

Fiol ha lamentat la «demagògia» amb la qual, segons la seva opinió, està actuant l'executiu balear «al rebaixar ara la xifra d'ingressos provinents del nou sistema de finançament, fins a 150 milions d'euros, quan s'havia dit que l'esmentada quantitat seria de 210 milions, com primer pas per ingressar els 500 milions addicionals».

En aquest context, el nou portaveu del grup popular, que s'estrenarà el pròxim període de sessions en substitució de Rosa Estarás, ha lamentat que encara es desconegui quants diners vindrà de Madrid, i que s'estigui estudiant, segons ha dit, la possibilitat d'una «pujada d'impostos» que, segons Fiol, en cap cas és aconsellable.

ELS DECRETS GRIMALT I NADAL

Entre les iniciatives en les que el PP posarà especial èmfasi en el curs polític destaquen la Llei de Comerç i el Decret Llei de mesures ambientals per impulsar les inversions i l'activitat econòmica de les Balears, conegut com a Decret Grimalt, al qual han presentat 31 esmenes que defensaran pròximament en la Cambra Autonòmica.

Així, el Parlament es reunirà dimecres que ve un nou període ordinari de sessions, després de les vacances d'estiu, a la Taula de la Comissió d'Ordenació Territorial, amb la finalitat de qualificar les esmenes de l'Oposició a l'esmentat decret. Aquest mateix dia, la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus fixaran l'ordre del dia del primer ple del nou cicle parlamentari, que es farà dimarts, dia 15 de setembre.

Finalment, Fiol ha apuntat que també es debatran les esmenes del PP i UM al Decret Llei de mesures urgents per impulsar la inversió a Balears, Decret Nadal, que, segons ha afirmat, de manera «intolerable i abusiva» es va evitar que s'analitzessin en el passat període de sessions. «Seria inacceptable que no es debatin en el pròxim període de sessions. Inexcusablement i de caràcter immediat s'ha de convocar la comissió corresponent per avançar en aquesta iniciativa que és «poc agradable» per al Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris