algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Julve afirma que Flaquer «no té cap intenció» d'abandonar la primera línia política pel cas Can Domenge

Lla jutgessa que instrueix el cas imposàuna fiança de responsabilitat civil de 38,5 milions d'euros contra ell i les empreses Sacresa i Construccions Ferrà Tur per la venda del solar palmesà

La portaveu d'Unió Mallorquina (UM), Catalina Julve, ha afirmat avui que l'actual president de la formació, Miquel Àngel Flaquer, «no té cap intenció» d'abandonar la primera línia de la política balear a causa de la seva imputació en el cas Can Domenge, i després que la jutgessa que instrueix el cas imposés una fiança de responsabilitat civil de 38,5 milions d'euros contra ell i les empreses Sacresa i Construccions Ferrà Tur per la venda del solar palmesà.

Segons ha exposat avui Julve, en declaracions realitzades als mitjans de comunicació al final d'una roda de premsa oferta a la seu del Consell, la fiança decretada és «molt quantiosa» i, en aquest sentit, s'ha preguntat sobre els motius que van conduir a la jutgessa a imposar-la.

La portaveu d'UM ha rebutjat que la situació estigui afectant «en absolut» al partit o al seu actual president, perquè «no té res a veure» la seva gestió al Consell durant la passada legislatura, quan ha estat conseller d'Economia i Hisenda de la institució insular, amb el seu càrrec en la formació.

A més, ha destacat que l'actuació de Flaquer es va limitar a presidir la mesa de contractació del concurs de Can Domenge, que va donar lloc a un expedient que va qualificar d'"impecable i administrativament correcte», ha dit.

En aquest sentit, Catalina Julve ha recordat que la fiança imposada és per responsabilitat civil, «no per altres coses», i va destinada a avalar un procés que s'està investigant, de manera que la va distingir d'una multa o sanció. A això ha afegit que, «pel que sé, els advocats de la defensa de Miquel Àngel Flaquer la recorreran», tot i que sempre des del respecte a les decisions de la Justícia. De fet, el recurs ha estat presentat avui pels advocats Eduardo Valdivia i Jaime Campaner.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris