muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El curs escolar començarà l'11 de setembre

La conselleria d'Educació no espera un creixement significatiu del nombre d'alumnes

El Curs Escolar 2009-2010 començarà el pròxim divendres, 11 de setembre, a les Illes Balears, segons està previst al calendari escolar dels centres docents no universitaris de la Comunitat Autònoma. Aquell mateix dia començaran les classes els estudiants asturians, mentre que els últims en tornar a les aules seran els estudiants de Cantàbria, Catalunya, Extremadura i Múrcia, que ho faran el dilluns, dia 14. Els centres de la resta de comunitats seran més matiners, en obrir les seves portes entre el passat dia 3 de setembre i el dijous 10.

Concretament, Balears, igualment com Astúries, estableixen l'inici de les seves classes lectives a Infantil, Primària i Educació Infantil el dia 11 de setembre i acabaran el 18 de juny de 2010, amb un total de 175 hores lectives. Per la seva part, els alumnes d'Educació Secundària obligatòria i Batxillerat iniciaran les activitats lectives aquell mateix dia, divendres vinent.

A més, el dia 21 d'aquest mes, també començaran les seves classes a les Balears els alumnes de les escoles oficials d'idiomes, escoles d'art, els cicles formatius de grau mig i superior i conservatoris professionals de música i dansa, mentre que el Conservatori Superior de Música i Dansa iniciarà el curs el dia 28 de setembre.

NO S'ESPERA UN CREIXEMENT PRONUNCIAT D'ALUMNES

La conselleria d'Educació i Cultura ha confirmat que el nombre d'alumnes que tornaran a les aules en els pròxims dies serà una mica més elevat que el del passat curs, quan es van matricular més de 154.000 escolars en els diferents nivells, si bé, ha matisat que "no s'espera un creixement massa pronunciat". No obstant això, han apuntat que "els primers dies de setembre seran determinant, en els que poden sorgir noves matriculacions d'última hora".

Així mateix, aquest departament del Govern avança que els centres de Palma i Eivissa-Vila seran els que registraran el major augment d'estudiants, mentre que a Menorca s'espera un petit descens, "la qual cosa al final farà que ens moguem en unes xifres similars". En la Part Forana, municipis com Llucmajor i Manacor mantindran un nivell d'escolarització més alt, tal com ve ocorrent en els últims anys.

Amb tot, la Conselleria que dirigeix Bàrbara Galmès estima que el ritme de creixement aquest any serà inferior al que estàvem acostumats en l'última dècades, quan l'afluència d'immigrants feia que les llistes d'escolarització en la Comunitat Autònoma augmentassin considerablement. Al curs passat s'hi van incorporar 2.514 nous estudiants, mentre un any abans aquesta xifra es va elevar fins als 6.000 nous alumnes. 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris