algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Flaquer i la UTE volen que Can Domenge els avali la fiança

El terrenys només cobririen 30 dels 38,5 milions d'euros exigits per la jutgessa com a responsabilitat civil

El president d'Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer; les empreses Construcciones Ferrà Tur i Sacresa, i els seus representants, Francisco Ferrà, Mario Sanz i Joan Maria Pujals, tenen previst recórrer la fiança de responsabilitat civil per import de 38,5 milions d'euros imposada per la jutgessa que instrueix el cas Can Domenge. Tanmateix, en el cas que l'Audiència de Palma mantingui l'elevada fiança, intentaran que els mateixos terrenys de Can Domenge avalin part de la multimilionària caució, segons confirmaren a aquest diari fonts pròximes a la causa.

El solar fou adquirit per la UTE en un concurs públic per 30 milions d'euros. Aquesta seria la quantitat que es restaria als 38,5 milions d'euros exigits per la magistrada. La resta seria completada amb béns dels afectats. Ara bé, com que es tracta d'una fiança solidària, ningú no sap quina part ha de pagar un o altre.

Nul·la interlocutòria

Eduardo Valdivia, advocat del president d'Unió Mallorquina, Miquel Flaquer, considera que la interlocutòria en la qual es fixa una fiança de 38 milions d'euros per responsabilitat civil és nul·la.

A parer seu, en la interlocutòria emesa per la jutgessa que instrueix el cas, María del Carmen González, no diu quins indicis hi ha per exigir aquesta suma.

Per aquest motiu, Valdivia assegurà ahir que interposarà un recurs de reforma o un d'apel·lació "directament davant l'Audiència".

Quan li demanaren sobre el termini de 24 hores que ha atorgat la magistrada perquè s'aboni la fiança o, si no, procedirà a l'embargament de béns, Valdivia indicà que quedarà pendent del que digui l'Audiència.

"LÀudiència en 24 hores no ho resoldrà. Això durà el seu tràmit d'un grapat de mesos i, mentre el jutge en requerirà el pagament, nosaltres interposarem el recurs. És el que s'ha de fer, el que han de fer els jutjats i el que hem de fer nosaltres", aclarí Valdivia.

Tant Flaquer com els representants de Sacresa i Ferrà Tur són investigats per delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau a l'Administració.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joanet de l'onso, fa mes de 11 anys
ara que tenen s'encòlic es queixen de sa panxada...ja ho val
Valoració:1menosmas
Per joanet de l'onso, fa mes de 11 anys
i a na MAM...quan li tocarà el seu torn?
i no valdria més que els hi deixés quatre duros de sa famosa caixa forta del seu pis, per poder pagar sa fiança
Valoració:8menosmas
Per A. Miquel, fa mes de 11 anys
Però Can Domenge no ha tornat a ser de propietat pública després de la ruptura del contracte per incompliment?.
Si el solar no és seu, sino nostro, no entenc com poden dir que sigui l'aval per les seves responsabilitats.
Hi deu haver una explicació, però no la veig.
Valoració:14menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
¿I qui diu que Can Domenge, 52000 m2, valen 30 milions de euros?
Valoració:4menosmas
Per Carla, fa mes de 11 anys
El recurs l'hauriem d'interposar els ciutadans, aple·lant a la tràgedia que tot això està causant a les arques de la hisenda pública. Tots aquests senyorets i senyoretes que s'han aprofitat de la politica per surar només mereixen que els confisquin tot el que tenen des de que van entrar al seu primer càrrec dins política. No es pot consentir que la prevariucació, el frau i les malversacions que han fet quedin impunes. Tots a picar pedra i a tornar fins el darrer euro.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris