nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La fusió de conselleries perd força i es prioritza l'eliminació d'empreses

Els socis ja no en parlaren en la cita d'ahir. El Bloc s'hi oposa i la portaveu del Govern no la descarta

La fusió de Conselleries, plantejada inicialment en les reunions del Pacte per negociar els pressuposts, perd força a mesura que avancen les trobades i en la d'ahir ja ni es va plantejar. En canvi, els socis prioritzen l'eliminació d'empreses públiques dins un context de contenció de la despesa i en la propera cita, prevista per a la setmana que ve, ja hauran de començar a definir quines desapareixeran.

Entre els motius que expliquen que l'eliminació de conselleries hagi passat a un segon nivell hi ha l'escassa capacitat d'estalvi que suposaria, la complicació afegida que implica un Govern de Pacte i l'oposició que desperta en algun socis.

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, afirmà ahir després de la reunió al Consolat que la seva formació "no es planteja" aquesta possibilitat. En canvi, la portaveu de l'Executiu, Joana Barceló (PSOE), també després de la reunió no descartà l'eliminació o fusió de conselleries per reduir despesa pública. Tot i això, en la reunió el president Antich hauria deixat entreveure la possibilitat de fer desaparèixer la d'Agricultura aprofitant el traspàs de competències als consells.

Per altra banda, la portaveu del Govern, Joana Barceló, tornà a desmentir una remodelació i advertí que l'eliminació d'empreses públiques no es podrà fer tota ara.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quinito, fa mes de 11 anys
Per una vegada he de donar part de raó a Francesc Fiol. No s'enten com ara que fa un any llarg que tenim crisi, començam a pensar en solucions. Solucions desbaratades la majoria. Austeritat, gestió i repaensar l'administració és el que s'ha de fer i això vol dir ser valents i no tenir por a les crítiques i els conflictes.
Valoració:-5menosmas
Per un lector, fa mes de 11 anys
Tot el que sigui apropar l'administració dels afers que ens afecten a tots a les administracions locals, sembla que en molts d'indrets resulta positiu pels interessos de la majoria. Dit d'una manera, la manera d'administrar el poder polític i legislatiu com menys centralitzat més just esdevé. Sembla que un primer pas pot ser el traspàs de competències de les conselleries més adients als consells insulars.
Per descomptat que no caldria haver de remarcar que tots els contractes que féu el PP amb empreses, consorcis, etc..., sembla que fa temps que haurien d'haver estat revisats i finiquitats.
Valoració:2menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 11 anys
El PP, si es fa l'eliminació de conselleries, ha de seguir de prop on van a para els polítics del Bloc o PSOE que seran rellevat. L'altre dia vaig llegir al BOIB que Joan Ant. Salas, del Bloc, era cessat com a cap de gabinet de Mobilitat i ahir un destacat membre del PSM en va dir que passava de gerent del TRANVIA. M'ho podeu confirmar ?
Valoració:0menosmas
Per Cosme, fa mes de 11 anys
Ara que ja ens havíem il·lusionat amb les remodelacions de conselleries tan pèssimament dirigides com la d'Educació i la d'Interior resulta que tot ha estat un somni? Per què ens pren el pèl el repulsiu PSOE?
Valoració:1menosmas
Per joan, fa mes de 11 anys
No retallaran res. Tot l'organigrama burocratic esta creat per repartir-se cadires i col.locar els seus "enxufats" del partit (tot afiliat de UM avui te un carrec).e Dla crisi i del poble s'enfoten
Valoració:1menosmas
Per mallorca ara, fa mes de 11 anys
No sé si son 7O,80 Ó 90 institucions, consorcis, empreses públiques o lo que li vulguin dir. Això es un DESMESURA ,per una població com la de les Illes. Però que no hi ha economistes al Govern actual? El Sr. Manera ha de retallar la despesa pública i que no tengui por a que més gent pugui pasar a l´atur. ´Actuant amb seny i amb l´unic estil econòmic possible l´administració ha de retallar la seva depesa corrent. Perque la major part d´aquestes instituciosn no governen ni tenen matèria per governar, Retallau la despesa , vivim dins una situació de emergència.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris