algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

La retallada pressupostària obliga a contenir tots els sous públics

El Pacte preveu no incrementar el salari dels funcionaris per sobre del mínim que fixi l'Estat i fer el mateix amb el personal d'empreses públiques. El dels polítics i alts càrrecs es tornaria a congelar

La retallada pressupostària prevista per al 2010 comportarà la contenció de tots els sous públics de l'Administració autonòmica. Els salaris dels alts càrrecs i dels polítics es tornaran a congelar, els dels funcionaris no s'incrementaran per sobre del mínim fixat per l'Estat i el del personal de les empreses públiques tampoc no s'augmentarà i, fins i tot, es retallarà en el cas d'alguns gerents fins a equiparar-los al dels directors generals del Govern.

Aquesta són algunes de les mesures concretes de contenció de la despesa que s'inclouen en les negociacions dels dirigents del Pacte per fer front a la caiguda d'ingressos públics prevista per a l'any que ve. Ahir, els líders del PSIB, Bloc, UM i Eivissa pel Canvi es reuniren durant tres hores al Consolat per continuar amb les negociacions. No concretaren encara quines seran les empreses públiques que s'eliminaran per retallar despesa i reduir sector públic i tampoc no concretaren encara com s'aplicarà a cada conselleria la rebaixa d'un 15% en el pressupost del proper exercici, per passar dels 3.500 milions d'enguany als 3.000 milions de l'any que ve.

Tanmateix, entre les mesures de contenció de la despesa, les forces del Pacte també inclouen la congelació de les convocatòries de places públiques per al proper any i la possibilitat de deixar de pagar dietes per assistència a consells de direcció d'entitats dependents de l'Administració a aquells que ja tenen sou de la Conselleria.

Les retallades pressupostàries han de compensar la dràstica disminució dels ingressos previstos per al 2010 de més de 1.000 milions respecte de les previsions que es feien per a enguany. La caiguda s'explica per la retallada de 520 milions via impostos de l'Estat, de 300 milions dels tributs propis, i de 200 més de transferències.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tivasdan, fa mes de 11 anys
M'Agradaria saber quan als funcionaris se'ls ha incrementat per sobre del mínim fixat per l'Estat. Això no ha passat mai. I estic totalment d'acord amb na Carla quan diu: prou dinars, viatges i regalets.
Els funcionaris normals, els d'anar a peu, vull dir, si feim cap dinar, el pagam cada un el seu. Idò els polítics que comencin per aquí. Es fan alguns viatges el teme del qual es podria solucionar amb una telefonada. I paga boix!
Valoració:5menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
Els hi congelaran o davallaran el sou i els triplicaran o quintuplicaran els complements i encara cobraran més que l'any pasat.
Valoració:-4menosmas
Per Quinito, fa mes de 11 anys
Segueixen errant el tir. Pareix que a l'administració no poden existir criteris d'eficiencia i racionalitat i per això es recorre al maquillatge.
Valoració:-1menosmas
Per Carla, fa mes de 11 anys
El que cal es rebaixar el seus sous com a càstig per no haber-ho fet bé i per altra banda prou dinars, viatges i regalets. Més feina i manco beneitures això és el que ens cal, treballadors per a la ciutadania i no per les seves causes.
Valoració:3menosmas
Per J.R.Bosch, fa mes de 11 anys
Per començar, les dietes dels càrrecs politics a Pollença augmenten en un 35%
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris