muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

L'exgerent d'Ibatur nega que Joan Flaquer el pressionàs per contractar Nimbus

L'exregidor Pedro Àlvarez diu que la Conselleria de Presidència fiscalitzava els comptes del Palma Arena

L'exconseller de Turisme Joan Flaquer autoritzà que Ibatur concertàs un contracte de patrocini amb l'agència de publicitat Nimbus de 350.000 euros per al Mundial de ciclisme, tot i que no el pressionà per agilitar-ne els tràmits. Raimundo Alabern, aleshores gerent de l'empresa pública, declarà ahir davant el jutge José Castro pel pagament d'aquesta quantitat, que s'investiga dins el sumari del cas Palma Arena. Alabern, interrogat pel seu lletrat, Gregorio San José, negà de manera taxativa que l'exconseller el pressionàs perquè s'autoritzàs aquest abonament o perquè se n'agilitasin els tràmits. Això sí, assegurà que aquest tipus de contractes, per la seva quantia, "els ha de decidir el conseller".

L'interrogatori del jutge i del fiscal Juan Carrau insistí en dos aspectes d'aquest contracte de patrocini. En primer lloc en la rapidesa amb la qual s'aprovà: just quatre dies. En segon lloc, perquè l'informe que aprova la despesa està datat del dia després que Alabern enviàs una carta a Nimbus en la qual es deia que s'aprovava el pagament. L'exgerent d'Ibatur manifestà davant el magistrat que aquest fet "segurament" és degut a una errada a l'hora de posar la data en el primer document.

Sobre el termini, Alabern rebutjà que fos especialment breu. Això sí, aclarí que atesa la quantia, la despesa havia de ser aprovada pel conseller i que ell es limità a emetre un informe previ, que en aquest cas fou afirmatiu. El jutge Castro presentà a l'imputat una sèrie de factures que corresponen a rebuts de Nimbus al Ibatur pel cost del patrocini. L'exgerent negà haver-los firmat ni haver-ne autoritzat el pagament.

De fet, Alabern defensà el conveni, ja que Nimbus tenia l'exclusivitat de la publicitat en el Campionat del Món i que l'import li semblà "raonable". A més, apuntà que el patrocini donà fruits pel que fa a la imatge de Mallorca.

El paper de Presidència

Després de la declaració de l'exgerent, el jutge Castro interrogà l'exregidor d'Hisenda de Cort Pedro Àlvarez, també imputat en el cas Palma Arena com a membre del consorci que realitzava les obres per construir el velòdrom. Ell negà que tingués coneixement del que succeïa en el dia a dia del consorci. Almenys en tres ocasions durant la seva declaració afirmà que els qui dirigien en realitat el consorci eren el gerent Jorge Moisés i el director general d'Esports Pepote Ballester. A l'hora de controlar les factures i el vessant econòmic del projecte indicà que s'encarregava d'aquesta qüestió la Conselleria de Presidència del Govern, en aquell moment encapçalada per Rosa Puig.

Àlvarez relatà que en les reunions del consorci eren Ballester i Moisés els que informaven de manera oral dels temes que s'aprovaven i que rarament se'n presentaven documents per escrit. Sobre el president, Rafel Duran afirmà que el seu càrrec era teòric: "A la pràctica no presidia res".

En la seva declaració explicà que desconeixia aspectes com la contractació dels arquitectes o el paper de Nimbus en el Palma Arena. De fet, remarcà que normalment no assistia a les reunions del consorci, perquè l'Ajuntament hi era representat per Rafel Duran i que només l'avisaven si no hi havia quòrum.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per carol, fa mes de 11 anys
this is the question
Valoració:4menosmas
Per Carla, fa mes de 11 anys
S'ha de ser molt beneït per salvar la pell a un altre, però "cadascú és cadasqual". De totes maneres per poc intel·ligent que un sigui tots el partits tenen la seva agència de publicitat preferida, això ho saben fins i tots els d'UM, sinó de que les campanyes electorals que fan. I clar favor amb favoir es torna. El Govern li donava a Nimbus i el Consell a Cent & Ment i a Continental-Malla-Grepsa.
Valoració:3menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Com diuem els vells del meu poble forca i pressó, que tornin els doblers i així evitarem la pujada de impostos que el govern vol aplicar als ciutadans traballadors d'aquesta terrra,
Ja està bé, de donar subvencions, el qui vol ajuda a canvi que treballi gratuitament per la comunitat, neteja de carrers, ajuda a la gent gran, i altres tasques comunitaries. Ja ho veuriau baixaria el nombre de sollicituts,
Valoració:10menosmas
Per On es sa sort??, fa mes de 11 anys
Juan Carlos Alía, quina sort aver dimitit pel rasputin. Amb aquesta t'he haurien pillat més fort!!!!
Valoració:1menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Jo no he fet res, està tot demostrat amb factures, no sé res de pagaments en negre, IDÒ A ON DIMONIS HEU FICAT ELS 52 MILIONS D'EUROS LLAAAADREEEEES!! ELS HEU ENTERRAT A UNA SÚPERLLAUNA DE COLA-CAO DAVALL SA SOLL DEL PALMA ARENA!!??!! MANGANTES!!

Matas, Mallorca no perdona
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris