nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Antich analitza fer canvis en el Govern “des de tots els àmbits”

El president no concreta quines modificacions farà, però reconeix que estudia “fusions” de conselleries

El president del Govern, Francesc Antich, confirmà ahir que està analitzant "des de tots els àmbits" com millorar l'administració i reconegué, concretament, que estudia "que es pot fusionar i on es pot donar més racionalitat i, a la vegada, més eficàcia". Així confirmava que el Pacte està valorant un possible fusió de conselleries, tal com ja avançà dBalears, i es proposa una reducció del sector públic, integrat per prop de 170 empreses públiques, consorcis, fundacions i d'altres. La mesura no només serviria per afrontar la contenció de despesa prevista per al 2010, sinó que també cercaria fer més visibles les prioritats de l'Executiu, sobretot en l'àmbit inversor.

"S'està analitzant des de tots els punts la manera de millorar com servir més bé als ciutadans", advertí el president, qui deixà clar que aquesta anàlisi afecta el conjunt del Govern i avançà que no s'actuarà en funció d'interessos de partits, sinó per respondre a les prioritats dels ciutadans. Així, recalcà que el Govern s'haurà "d'estrènyer el cinturó l'any que ve per la crisi, renunciar a determinades actuacions i prioritzar les polítiques socials i el suport a l'economia productiva". El cap de l'Executiu deixà clar que una de les prioritats en aquest procés d'anàlisi és la reducció del sector públic. En aquest sentit, recordà que el PP l'incrementà un 60% la passada legislatura, però també assegurà que aquesta reducció "no es resol en dos dies".

Antich, en canvi, evità concretar una hipotètica remodelació del seu Govern i es limità a reiterar que "és una cosa que no s'anuncia, sinó que es fa, i per tant és una qüestió que si s'ha de fer es farà i, si no, no es farà".
Precisament un dels noms que tornà a sonar ahir com una de les possibles baixes del Govern era el de la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, que ahir passà pel Consolat, segons fonts del Govern, per tractar dels pressuposts. Ahir, també, algunes veus apuntaren la possibilitat que l'eivissenca Pilar Costa entràs a formar part de l'Executiu. Una altra eivissenca, Maria Àngels Leciñena, també es troba a les travesses per deixar la conselleria d'Interior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris