algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

El Consell surt a la caça dels infractors urbanístics

La institució presentà ahir els tres vehicles que serviran a l'Agència de Disciplina Urbanística per perseguir les construccions il·legals en rústic

El Consell de Mallorca disposa ja de tres nous vehicles que serviran per incrementar la pressió sobre els infractors urbanístics i per fer complir les normes de construcció en sòl rústic. Els cotxes han de servir per millorar la tasca inspectora de l'Agència de Disciplina Urbanística als diferents municipis de l'Illa.

De moment, però, tan sols tres municipis -Valldemossa, Campanet i Puigpunyent- han delegat les seves competències d'inspecció, sanció i restabliment de la legalitat a l'agència. En aquest sentit, el ple del Consell té previst aprovar avui mateix la incorporació d'aquests municipis a l'organisme inspector, segons confirmà ahir la consellera insular de Territori, Maria Lluïsa Dubon, durant la presentació dels vehicles, acompanyada pel director gerent de l'agència, Maties Morey. Els batles respectius signaran la incorporació demà divendres.

De moment, l'Agència de Disciplina Urbanística disposa de cinc inspectors, però es pretén que el cos s'incrementi els pròxims mesos, a mesura que altres municipis s'adhereixin també a l'organisme. La seva tasca consisteix a desplaçar-se fins al lloc on presumptament s'hagi comès una infracció per identificar-ne els responsables, prendre fotografies, aixecar plànols i elaborar les valoracions corresponents de les obres que hagin estat executades de manera il·legal.

Des del mes d'abril passat, quan es constituí l'organisme, el Consell té damunt la taula la demolició d'un total de 139 edificacions construïdes il·legalment a Mallorca, vuit de les quals està previst que es duguin a terme al llarg d'aquest 2009, tal com ja publicà dBalears. A més, hi ha vuit casos pendents d'esbucar des de l'any passat perquè restaren fora de pressupost.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris