algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

El Consell Fiscal es pronuncia avui sobre el cas Matas

L'òrgan assessor emetrà avui un dictamen no vinculant sobre qui s'ha de fer càrrec de la causa: els fiscals Horrach i Carrau o Bartomeu Barceló. La decisió final depèn del fiscal general de l'Estat

El Consell Fiscal es pronunciarà avui sobre el cas Matas, és a dir, sobre les investigacions que els fiscals Pedro Horrach i Juan Carrau han realitzat del patrimoni personal de l'expresident del Govern balear Jaume Matas.

Aquest òrgan assessor emetrà un dictamen que ha d'ajudar el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde Pumpido, a decidir qui se n'ha d'encarregar de les diligències informatives: els mateixos fiscals o Bartomeu Barceló, fiscal superior de Balears.

En tot cas, aquest pronunciament no és vinculant i la decisió final serà només la de Conde Pumpido, qui fa menys d'un mes resolgué no prorrogar el termini de què disposaven Horrach i Carrau per investigar el presumpte enriquiment il·lícit de Matas perquè entenia que no hi havia indicis suficients per continuar amb el procés.

Poc després, el fiscal superior de les Illes s'avocà (assumí) les diligències del cas, una possibilitat que preveu l'article 23 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal. Aquest estableix que un superior pugui fer-se càrrec de l'activitat d'un subordinat en qualsevol moment.

Ara bé, en cas que hi hagi discrepàncies, el superior dels dos implicats haurà de resoldre la qüestió. Com que Horrach i Carrau plantejaren a Conde Pumpido la seva disconformitat amb la decisió de Barceló, el fiscal general tindrà la darrera paraula després d'escoltar el Consell Fiscal.

O arxiu, o jutjat de guàrdia

Amb tot, sigui quina sigui la decisió final de Conde Pumpido, les diligències informatives sobre el patrimoni de Matas només tenen dues sortides possibles: o bé s'arxiven, o bé se'n presenta tota la informació reunida al jutjat de guàrdia.

Mentrestant, totes les investigacions sobre el patrimoni de Matas estan tancades, ja que des del moment en què no es prorroga el termini dels fiscals ja no s'hi pot indagar més.

Tot fa pensar que Conde Pumpido conclourà que les competències sobre el cas quedin en mans de Barceló, qui, per l'actitud del seu superior, previsiblement decidiria arxivar-lo.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Watson, fa mes de 11 anys
El senyor Cándido Conde deu saber que rectificar és de savis?
Investigar no vol dir culpabilitzar. És esbsrinar què ha passat i els ciutadans han decidit que ho volen saber.
Valoració:6menosmas
Per Adeu estat dels espanyols, fa mes de 11 anys
Quin panorama.
Si els organs de la justicia es neguen a investigar, qui protegeix el poble d'aquests salvatges?

M'agradaria saber amb que han comprat la voluntat de Pumpido. Qualque cosa s'hi juguen, que no sabem.
Si ho arxiven, ja tindrem el precedent que obre les portes a futurs delictes. Tanmateix queden impunes, no?

Amb Canyellas ho allargaren fins que va prescriure, pero amb aquest gora de pixafreda ni tan sols l'investiguen.

El poble esta totalment desemparat.

Una rao mes per a fer-se independent d'aquest estat que deixa lliures i rics els politics farsants i lladres.

A l'Avui demanen per que CiU i ERC no s'uneixen, si tindrien majoria absoluta. Si fer aquesta pregunta ja indica l'estat de subordinacio colonial en que vivim, que ens indica aquesta: per que PSM, ERC, i Entesa Nacionalista no s'uneixen? No estan cansats de fer el ridicul i de barallar-se per cadires que no tenen ni tendran?
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris