algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

“He complit; Balears serà dins la mitjana del finançament”

Zapatero confirma que els 500 milions addicionals per a les Illes són una “xifra raonable i ben estimada” i diu que existeix una “garantia exclusiva”

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, aprofità la seva presència a Palma per assegurar que ha complit els compromisos amb Balears respecte del nou finançament autonòmic i també per elogiar la tasca de Francesc Antich i el seu Govern, que posà com a exemple d'"esforç" d'una administració autonòmica davant la crisi econòmica.

"Jo vaig venir a Balears a denunciar que tenia el pitjor finançament amb l'anterior sistema i em vaig comprometre a solucionar-ho", recordà Zapatero, "i ara s'han complit els compromisos i les exigències que es feren després". "El canvi és històric i espectacular per a Balears", remarcà, i apuntà que "si amb el model del PP era a 21 punts de la mitjana, ara sempre serà en la mitjana del finaçament".

Zapatero posà especial èmfasi en això, perquè digué que l'equiparació a la mitjana estatal és una "garantia exclusiva" i una "excepció singular" que "tan sols es produeix per a Balears". Sobre els 500 milions d'euros addicionals que poden arribar segons el càlcul del Govern, el cap de l'Executiu central digué que es tracta d'una "xifra raonable i ben estimada", encara que demanà "prudència" en la projecció de quantitats perquè "fins al 2014 no sabrem les liquidacions i dependran en bona mesura de l'evolució dels ingressos".

En una compareixença de premsa amb Antich al costat i una imatge de la Seu al darrere, Zapatero felicità el president balear per haver-se avançat a proposar Palma com a seu del Consell de Ministres d'ahir i destacà que Balears presenta unes xifres econòmiques "raonables" davant la crisi, per la qual cosa destacà "l'esforç" fet per l'Executiu autonòmic

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris