cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Vaga sense incidències al metro i al tren

Els serveis mínims es compleixen amb normalitat durant les dues hores que dura l'aturada

Els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) visqueren ahir una nova jornada de vaga que es desenvolupà sense incidències. La protesta havia estat convocada pel comitè d'empresa per demanar més mesures de seguretat i que s'incrementi la plantilla.

Durant dues hores -entre les 20 i les 22- hi hagué aturades parcials de tren i de metro en la que fou la segona jornada de protesta d'aquesta setmana. Els serveis mínims del 50% establerts per la Conselleria de Mobilitat es compliren amb normalitat i només hi hagué un retard de sis minuts en un tren, informà el gerent dels SFM, Jaume Jaume.

Quant al seguiment de la vaga, el secretari del comitè d'empresa, Miquel Febrer, calculà que s'hi sumaren uns 60 treballadors, entre els que feien feina i els que hi participaren tot i tenir lliure. L'empresa, de la seva banda, reconegué que el 100% dels treballadors que tenia torn féu la vaga.

La d'ahir és la quarta protesta d'aquest mes als SFM després de les aturades parcials dels dies 1 i 7 i de la vaga de 24 hores que tingué lloc dilluns.

En aquest conflicte laboral, a més de les reivindicacions de seguretat i d'augment del nombre de treballadors, el comitè d'empresa ha sol·licitat per escrit que el conseller Gabriel Vicens sigui el seu interlocutor en les negociacions que s'han de dur a terme.

L'empresa, alhora, ha destacat les millores introduïdes durant els darrers dos anys en matèria de seguretat i les que encara han d'incorporar-se a la xarxa ferroviària. De moment, encara no s'ha decidit si Vicens seurà amb els representants dels treballadors.

Demà hi haurà una nova aturada entre les 14 i les 16 hores. Els serveis mínims de tren i de metro seran del 50%.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris