cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El Govern liquida un deute de 91 milions amb 2.200 proveïdors

L'Executiu pagarà ara quantitats pendents amb creditors que tenien com a data de venciment el 31 de maig. 53,7 milions corresponen a l'Ib-Salut

El Govern va trobant fórmules per resoldre els problemes de liquiditat que pateix la tresoreria autonòmica i eixugar així el deute que acumula amb els seus proveïdors. De fet, ahir aprovà l'abonament immediat d'un saldo pendent d'uns 91 milions d'euros a 2.200 subministradors de l'Administració. Un total de 53,7 milions d'aquesta quantitat corresponen a pagaments de l'Ib-Salut a 925 creditors, mentre que la resta servirà per a 1.275 empreses més contractades en el seu moment per l'Executiu autonòmic.

La data de venciment de tots aquest pagaments era el 31 de maig. Per tant, el Govern ha tardat en aquest cas prop de dos mesos a pagar els seus proveïdors. En qualsevol cas, després de la reunió del Consell de Govern, la portaveu Joana Barceló remarcà que l'Executiu fa un esforç "molt important" per mantenir-se al dia en l'abonament dels seus deutes i no traslladar els problemes de liquiditat a les empreses que treballen habitualment amb l'Administració. També augurà que els problemes que s'han produït en aquest sentit "ja no es repetiran".

S'ha de recordar que fa poques setmanes l'Executiu va recórrer a la fórmula del confirming -un producte financer que inclou un cost per al proveïdor en cas que cobri abans del termini de venciment- per tal d'afrontar el pagament de 140 milions d'euros pendents amb els consells insulars, els ajuntaments i algunes empreses privades.

La llei de comerç, dia 31

D'altra banda, Barceló informà que l'aprovació de l'avantprojecte de la llei de comerç quedà finalment damunt la taula del Consell de Govern d'ahir per "una qüestió formal". No obstant això, la portaveu va indicar que en la reunió del pròxim dia 31 el text, que recull l'adaptació de la normativa a la famosa directiva Bolkenstein europea, es durà endavant amb tota seguretat.

Tampoc no hi va haver acord definitiu ahir per acceptar el "contracte programa" per a IB3, que ha de servir perquè l'Executiu assumeixi el deute de l'ens públic i perquè a l'hora d'aprovar un pla financer que en fixi les partides futures hi estableixi un nou model de gestió. Barceló va assegurar que els partits del Govern ja "hi estan molt a prop".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per J.M., fa mes de 11 anys
El Govern no ha liquidat res, pareixeu estorbats. Ésq que tambè la publicitat que feis tots els mitjans le vos paguen en confirming. L'únic que fa això és que les entitats bancàries es posen als peus del Govern i avançen doblers fent mal als altres als que el Govern no ens deu res i no ens poden donar un crèdit. A veure si sabem el que posam.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris