cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Turisme Jove esquitxa Estaràs

El principal imputat del cas, Juan Francisco Gosálbez, declara al jutge que l'exdirector general de Joventut José Enrique Gálvez li digué que realitzàs un pagament irregular tot obeint “instruccions de la vice”

La presidenta del Partit Popular de les Illes Balears i acabada de triar eurodiputada, Rosa Estaràs, resultà ahir esquitxada pel cas Turisme Jove, la presumpta trama de corrupció que s'hauria desenvolupat durant la legislatura anterior en aquest consorci de la Conselleria d'Esports i Joventut.

Juan Francisco Gosálbez, antic responsable d'instal·lacions del Consorci Turisme Jove (CTJ) i principal imputat en la causa, declarà ahir davant el jutge instructor, Gabriel Florit, que l'antic gerent de l'ens, Juan Francisco Gálvez, li manifestà que s'havia de fer un pagament presumptament irregular del qual "havien d'estar molt pendents, ja que ell [Gálvez] obeïa instruccions de la vice" [Estaràs].

Aquest pagament serien els 120.000 euros que el CTJ abonà a l'empresari hoteler francès d'origen espanyol André Villena per l'estada d'uns joves als Alps francesos i a Portugal, una estada que mai no tingué lloc.

Gosálbez explicà ahir al jutge que Gálvez, qui llavors era director general de Joventut i també està imputat en la causa, l'informà l'any 2006 que el CTJ rebria una partida extraordinària de 120.000 euros per pagar unes factures a l'empresa Interjes de Peguera, a la qual el Govern del Pacte de Progrés havia llevat la concessió d'un alberg a Alcúdia.

El gerent d'aquesta empresa és Jesús García Oeo, exregidor del PP a l'Ajuntament de Calvià i marit de Teresa Martorell, l'actual tinent de batle del mateix partit. Interjes es querellà per la rescissió de la concessió i per desembre s'acordà indemnitzar-la amb 11.903 euros, una xifra molt inferior als 120.216 euros que reclamava.

Les factures que presentà García el 2006, però, estaven a nom de Clea, l'empresa de Villena. La Fiscalia sospita que el francès actuà de testaferro per fer arribar a García una indemnització extrajudicial de la quantia que l'empresari exigia.

Fiança de 130.000 €

De la seva banda, ahir també declarà Villena. L'hoteler assegurà que s'havia quedat amb els doblers que li ingressà el CTJ i negà haver-los lliurat a García.

El francès explicà que el CTJ li encomanà organitzar unes estades als Alps i a Portugal que foren anul·lades. Llavors l'administració li havia de pagar les despeses de les reserves que no pogué suplir.

Villena, tanmateix, rebé més de 100.000 euros del CTJ, molt més del que li pertocava. Assegurà que havia tractat de contactar amb els seus pagadors perquè li'n donassin explicacions, però no aconseguí parlar amb ningú que li ho explicàs.

En acabar la compareixença, la Fiscalia demanà presó preventiva per a Villena, perquè entén que hi ha indicis que l'imputat ha robat 120.000 € a l'Administració. Finalment, el jutge decidí posar-li una fiança de 130.000 en concepte de responsabilitat civil que haurà d'abonar avui.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni T., fa mes de 10 anys
Al Parlament Europeu, hi han penjat un cartell que diu "ALERTA AMB LES CARTERES".
Valoració:7menosmas
Per Carla, fa mes de 10 anys
Els forasters diuen: "cuando el rio suena agua lleva", desconec la versió al català d'aquest refrany, però crec que no deu ser pas tant difícil comprovar transferències i factures, sobretot per imports tant elevats, ja que no parlem d'un cafè. Ja n'hi ha prou també de la creació d'associacions i empreses per tal de desviar fons públics per beneficiar-se persones o partits. No oblidem el cas "piñata", viatges per aquí, dinars, per allà, etc... Cal que s'aturi aquesta forma tant indigna d'estafar els ciutadans, som molts els que en aixequem cada dia a les 6 del matí per mantenir les nostres famílies i pagar impotsts perque llavors venguin quatre "bandarres" i a més de no fer el que cal políticament ens malbaratin els nostres doblers.
Valoració:12menosmas
Per ewf, fa mes de 10 anys
Només una puntualització. Gálvez també nom Juan Francisco, no José Enrqiue.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris