lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Els hotelers preveuen que l'ocupació caigui un 10% en temporada alta

El sector trasllada a Antich la seva preocupació i el president es compromet a estudiar mesures de xoc a partir del setembre

Els hotelers de Mallorca ja auguren un negre panorama a l'hora de fer balanç de l'actual temporada alta. Els empresaris turístics preveuen que l'ocupació dels seus establiments caigui una mitjana del 10% respecte de l'any passat durant els mesos de juliol, agost i setembre. Això implicarà "una davallada molt important" en els seus beneficis, segons explicà ahir el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Antoni Horrach, després de reunir-se al Consolat de la Mar amb el president del Govern, Francesc Antich, i el conseller de Turisme, Miquel Nadal. Horrach encapçalà una representació del sector turístic en la qual també formaren alguns dels anomenats "grans", com ara el president de Sol Meliá, Gabriel Escarrer, i el copresident del Grup Barceló, Simón Pedro Barceló.
Tots aprofitaren la reunió al Consolat per traslladar al president Antich la seva preocupació pel desenvolupament de la temporada, perquè "cada vegada es concentra més en aquests mesos, les reserves de darrera hora no arriben i els preus han davallat", amb paraules del president de la Federació Hotelera de Mallorca. Horrach avançà que l'ocupació d'aquest mes de juliol podria no arribar a la barrera del 90%, xifra que en altres anys era superada amb escreix. La resposta del cap de l'Executiu, sobre aquest "any singular" en plena crisi econòmica mundial, va ser comprometre's a convocar una nova reunió al final de setembre per tal de fer balanç de la temporada i tractar la possibilitat de prendre mesures de xoc específiques per estimular l'activitat d'aquest sector.

"Sempre des del diàleg, estudiarem com reforçar la promoció i millorar el producte", digué Antich amb vista a l'any que ve. A més remarcà que el seu gabinet continua centrat a ajudar la indústria turística pel seu vesant "clau" en l'economia balear. El president del Govern tornà a destacar, en aquest sentit, la bona sintonia que hi ha ara en les relacions amb els hotelers per tal de treballar conjuntament l'Administració i el sector.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris