algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Flaquer arriba al congrés avalat per un 86% d'UM

Tanca les candidatures als òrgans de direcció sense cap nadalista de Palma i amb fort pes de munaristes i presència del sector nord

L'actual president provisional d'Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer, anirà al congrés extraordinari de demà encapçalant l'única candidatura que es presenta, avalada per un 86,2% dels compromissaris (325 dels 377) que participaran en el conclave. Flaquer presentà ahir les candidatures -el termini s'acabava abans de les 10.00 hores del matí- per als òrgans de direcció del partit. Finalment, no hi inclouran a cap nadalista de Palma, després que aquests se n'autoexcloguessin dimarts i no s'arribàs a cap acord per recuperar-los. Amb tot, el fins fa poc president d'UM, Miquel Nadal, ha garantit el seu vot a Flaquer i bona part dels seus han avalat la seva candidatura. La direcció no es planteja rellevar-lo com a conseller de Turisme.

L'absència dels nadalistes de Palma -en queda algun de la Part Forana- incrementa el pes dels munaristes, que controlaran amb comoditat el consell polític -màxim òrgan entre congressos. Dels 18 membres que corresponien a Nadal, 11 han anat a parar a l'altre sector de Palma, bàsicament munarista i que sumarà una vintena de representants. El sector nord també tindrà un pes semblant i, igual que la Palma munarista, guanyarà un membre a la nova executiva. El grup de Flaquer estarà format per Damià Nicolau com a secretari general, Catalina Julve, Guillem Ginard, Joan Monjo, Francesc Buils, Matias Barón, Mateu Cañellas, Miquel Ferrer, Joan Cerdà i Pep Melià.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Volverán las oscuras golondrinas, fa mes de 10 anys
No conviene olvidar que Nadal ha sido masacrado durante semanas por sus compañeros de partido. Primero se le obligó a convocar un congreso extraordinario, luego cambiaron el reglamento para rebajar su poder en el congreso de Artà, y como guinda se incluye en la ejecutiva al que los afines de Nadal llaman el "traidor". Es decir, a Mateu Cañellas, alguien que es lo que es en política gracias a Nadal. El último episodio tampoco fue muy favorable a Nadal. Se montó una lista alternativa para saber qué apoyos tenía el ex presidente de UM. Los que no querían a Nadal, los que hablaban incluso de echarle del partido, de destituirle como conseller de Turisme, son los que ahora están molestos de que ni el ex presidente de UM ni ninguno de sus dirigentes más afines formen parte de la ejecutiva y del Consell Polític. El culpable de lo que ha pasado en UM no es Flaquer, pero desgraciadamente él pagará las consecuencias. Así es la política.
Valoració:2menosmas
Per Tot canvia perquè tot continuï igual, fa mes de 10 anys
Aquests dies, amb el lamentable espectacle de lluita pel poder -pur i dur, pur i simple- que evidencien els exponents mediàtics d'UM, se m'evidencia més que mai. Els fets d'ara confirmen les pitjors perspectives. El lamentable, penós i vergonyós espectacle de lluita desbridada pel poder, ens situen en la realitat a tothom, crèduls, incrèduls, bonafès, romàntics, amics i enemics. UM és un partit igual que els altres, amb l'afegitó trist de ser el més nouvingut a la misèria. O sigui, no és una eina adequada per transformar la realitat ni per liderar un procés de país.
Un congrés no és una simple lluita pel poder, és una dinàmica de xarxes socials transversals i transformadores que canvien la lògica del partir i els seus autonomismes sotmesos. En aquest procés es pot plantejar la diversitat de sensibilitats i models, però mai en la competència amb el mateix. Un terreny només apte per als corruptes, els escaladors i els traïdors.
Valoració:11menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 10 anys
És una llàstima. Aquests … no s'enteren de res, encara estan amb la mandanga de dividir a la gent d'UM, quan el que importa es la unitat del Partit. La repercussió del Congres no vindrà d'en Nadal… vindrà de la mà dels centenars de militants, que mai confiaran el vot aquesta colla de oportunistes.
Valoració:3menosmas
Per Quien siembra vientos recoge tempestades., fa mes de 10 anys
Dicen que la vida, antes o después, pone a cada uno en su lugar, así que, si se hacen cosas malas durante la vida de uno, probablemente antes o después la vida sea mala con él. Si siempre hacemos daño o traicionamos a los que nos rodean, el día que les necesitemos no harán nada por ayudarnos, y si llevamos una mala vida, pues terminaremos mal.
Valoració:9menosmas
Per El congés es tancarà en fals i petarà per algun, fa mes de 10 anys
A veure, si una part altament significativa dels compromissaris està decidit, en el proper congrés del 11 de juliol, a votar en blanc, a abstenir-se o, simplement, a no votar al candidat Miquel Àngel Flaquer és perquè es mostra inquiet, o preocupat, o decebut, o contrariat, o traicionat, o enganat, o ... ; és perquè els volen fer pagar la seva política de submissió a l'enemic, perquè són justament vostès (MUNAR's i Cia) els culpables d'aquesta situació. I per això aquest congrés es tancarà en fals i petarà per algun costat, és clar.
Valoració:4menosmas
Per gerret, fa mes de 10 anys
el 14% es molt perillòs son capaços d´espanyar-ho tot vés en compte M.A. Flaquer aquest congrés pot esser el comenáment del no rés, estudiau l´expulció val més fer net que tenir una poma corcada
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris