cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
23°

Les administracions deuen 10 milions a la xarxa social

Més de 40 entitats sense ànim de lucre reclamen que Govern, consells i ajuntaments paguin aquesta suma per tots els serveis que presten

37854

Representants de les vuit xarxes d'acció social.

M.À. Canyelles

El tercer sector d'acció social de Balears, format per més de 40 entitats, es mobilitza per reclamar a l'Administració que els pagui el deute d'uns 10 milions d'€. Aquestes entitats treballen amb un pressupost de més de 80 milions d'euros (any 2008), cosa que va suposar un 0,4% del PIB de Balears l'any passat. El portaveu d'Acció Social, Jesús Luna, expressà ahir que "estam parlant de deutes vençuts i exigibles al mes de juny de 2009 per serveis que ja s'han dut a terme i que, malgrat tot, es continuen fent".

Afegí que "la situació és insostenible perquè bona part d'aquest deute encara és de l'any passat i, ara per ara, les entitats del tercer sector d'acció social de les Illes Balears estan fent d'unitats financeres de l'Administració, quan són sense ànim de lucre. A tall d'exemple, Luna indicà que com a mitjana, el deute que ha de suportar la majoria és d'un 12%, si bé en alguns casos, aquesta xifra supera el 40% del seu pressupost, cosa que suposarà, si no s'hi troben solucions ja, el tancament en breu. El tercer sector està format per una quarantena d'entitats que pertanyen a 8 xarxes com són EAPN Balears, REAS Balears, Feaps Balears, FOQUA, FEIAB, FESSM, UNAC i Federació balear de persones amb discapacitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per cmp, fa mes de 11 anys
Gràcies a aquest deute, les nòmines dels treballadors d'algunes d'aquestes entitats es deixaran de pagar ja que a la meva empresa només queda per pagar la nòmina d'aquest mes. Què passarà amb els centenars d'usuaris amb discapacitat intel·lectual dels que ens feim càrrec?. Alguns d'ells no tenen ni familia ni ningú que se'n pugui fer càrrec. A què esperen les institucions per pagar els deutes que tenen? La majoria d'aquestes entitats, a part de ser unitats financeres de l'Administració, són els que solventen problemes de caire social a les institucions.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris