muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El PP posa fi a la crisi a Palma amb la renúncia de Rodríguez a la llista de Cort

Cirer demana perdó al secretari, a qui Matas ofereix anar a la candidatura autonòmica

El Partit Popular va donar per tancada ahir la crisi oberta a Palma fa una setmana entre la candidata a Cort, Catalina Cirer, i el president de la junta local i secretari general del partit, Jose María Rodríguez, escenificant el que pretenia ser un acord en igualtat de condicions del qual no en resultàs massa danyada la imatge de cap dels dos.

Catalina Cirer hagué de demanar disculpes públiques per les seves declaracions en les quals deia que no volia Rodríguez a les llistes i amenaçava de renunciar a la candidatura.

Per la seva banda, Rodríguez acceptà les excuses de bon grat i expressà la seva intenció de no anar a les llistes municipals tal com pretenia la candidata popular.

Com a contraprestació Rodríguez tindrà la possibilitat, si així ho vol, de formar part de la propera llista autonòmica.

En aquests termes es pot resumir l'acord que varen assumir Cirer i Rodríguez i que el president del PP, Jaume Matas, va explicar ahir davant els mitjans de comunicació, després de la reunió que va mantenir l'executiva regional del partit i la junta de Palma durant poc més d'una hora.

Matas va exposar que «Catalina Cirer ha expressat la seva rectificació per una actitud equivocada davant els mitjans de comunicació i s'ha posat a disposició del partit, perquè és qui ha de fer les llistes municipals a Palma. Ella accepta aquesta decisió, inclosa la presència o no de Rodríguez».

«La que serà la primera batlessa de l'Ajuntament de Palma admet que el partit faci les llistes siguin quines siguin les persones que les integrin», va dir Matas.

Segons va manifestar Matas, «Rodríguez ha acceptat aquesta rectificació i ha dit que no considerava oportú anar a la llista en contra del criteri de la candidata. Tot i que fer les llistes no és una prerrogativa de la candidata, sí que és la seva voluntat».

L'entesa entre els dos màxims afectats per la crisi política va ser possible gràcies a la intervenció personal de Jaume Matas, que el matí d'ahir ja no va acudir a Madrid i es va reunir amb tots dos per trobar-hi una sortida. Després, ja a l'horabaixa, l'acord assolit va ser ratificat a la junta regional del partit.

En les seves manifestacions, Cirer va insistir a «demanar disculpes pel mal que es pot haver fet al PP en tenir una presència pública als mitjans per mantenir una posició».

Cirer exposà que «entenc que el partit és imprescindible per a qualsevol candidat per afrontar una campanya i arribar a la victòria».

Per aquest objectiu també considerava necessari disposar del suport del president del partit i del secretari general, i molt més amb el president de la junta local de Palma.

Cirer va manifestar el seu agraïment envers Rodríguez pel «respecte tingut cap a una decisió, compartida o no, presa per una candidata. Aquests són fets que demostren que hi ha pocs partits que puguin tenir la qualitat com el nostre de democràcia interna».

Per la seva banda, José María Rodríguez va indicar que «allò que els ciutadans esperen no és qui va a les llistes, sinó el millor programa. En això estam. Les persones que hagin d'executar el programa al municipi de Palma i a l'Illa les decidirà el partit en el seu moment, sempre amb consens».

Rodríguez anuncià que «el tàndem Cirer-Rodríguez (en qualitat de president de la junta local) funcionarà a Palma» i que «el treball fet per tots els membres del partit donarà el profit que tots desitjam perquè a Palma es revalidi la majoria absoluta i es contribueixi a governar el Consell i el Govern».

Jaume Matas assegurà que l'enfrontament viscut entre Cirer i Rodríguez «no ens afectarà, perquè el que feim és sumar i resolem les nostres diferències dins els òrgans de partit com correspon a una formació que té democràcia interna. Això serà un actiu de cara a la candidatura».

En referència a la inclussió de Rodríguez a la llista autonòmica, aquest només va dir que acceptaria si considera que hi pot aportar «res de positiu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris