muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El Consejo Superior de Deportes retarda un any les ajudes per a desplaçaments dels esportistes i clubs esportius

Enguany Madrid pagarà les de 2016 mentre que 2017 queda en l’aire

El Consejo Superior de Deportes ha comunicat aquest dijous que les ajudes sol·licitades per a desplaçaments entre les Illes i la península als esportistes i clubs esportius per competicions oficials de 2016, i les ajudes als programes de tecnificació i alt rendiment de les Illes Balears es pagaran amb un any de retard. Els representants de l'organisme així ho han informat al director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, qui ha assistit a la Conferencia Interterritorial de Deporte convocada pel Consejo Superior de Deportes (CSD) a Tarragona, juntament amb el gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Joan Noguera.

Aquesta situació suposa un problema per als clubs i esportistes de les Illes, que veuen minvades les ajudes per poder competir a la península i les ajudes que arriben de l’Estat per als programes de tecnificació i alt rendiment. Gonyalons ha demanat explicacions respecte de quina era la situació de pagament del deute, que finalment es retarda, tal com els han informat a la Conferencia Interterritorial de Deporte; així com la situació que es planteja de cara a les ajudes de 2017.

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, també ha expressat la seva preocupació per com des del Consejo Superior de Deportes esperen compensar «un perjudici amb l’esport balear, en un cas com el nostre, en què la situació és encara més preocupant a causa del fet insular. Des del Govern de les Illes Balears feim un esforç augmentat les ajudes, apostant pels nostres esportistes, i des de Madrid ens tornen a donar l’esquena deixant de pagar aquestes ajudes.»

El director general ha demanat en quin estat es troba la regulació del sector esportiu professional ja que és una reclamació històrica del sector a les Illes. En aquest sentit, ha fet arribar una proposta des de les Illes d’establir una regulació del sector esportiu professional a nivell estatal o cedir les competències al Govern. Es dóna el cas que, juntament amb Galícia, les Illes és l’única comunitat que no preveu al seu estat d’autonomia la regulació del sector esportiu professional, i la solució a aquesta situació podia ser la implicació per part del govern central. Gonyalons valora «la predisposició del Consejo Superior de Deportes però demanam que ho impulsi de forma urgent perquè és una qüestió prioritària per a la seguretat, la salut i la qualitat esportives'».

Per altra banda, Gonyalons ha expressat la preocupació dels canvis del Ministeri de Foment respecte dels descomptes de resident que afecten a grups; en aquest cas, als equips que viatgen a la península per competicions oficials. S’ha demanat al president del CSD, José Ramón Lete, que, tot i no ser competència directa, intercedeixi amb el Ministeri de Foment «perquè no es vulneri el dret de tota la societat de les Illes Balears al 50% de descompte», ha dit Gonyalons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris