algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

24 hores en marxa pels afectats d'esclerosi múltiple a sa Pobla

2684

Presentació oficial de les 24 hores corrent per l’Esclerosi Múltiple que tingué lloc al Pavelló Municipal de Sa Pobla.

MICER

Miquel Capó i Toni Contestí, ambdós corredors mallorquins de renom, participaran el pròxim 28 de desembre en un repte solidari a sa Pobla que consisteix en córrer 24 hores sense aturar-se damunt una cinta, i superar així els 247 quilòmetres recorreguts a benefici de les persones amb esclerosi múltiple.

Els campions no estaran sols davant una exigència d'aquestes dimensions. No debades es preparen algunes cintes a disposició de participants anònims que vulguin afegir-se a la iniciativa, i així mateix hi haurà diverses activitats paral∙leles pensades per a tots els públics durant el temps que s'allargui assolir un objectiu tan valuós com aquest.

Qui no pugui córrer també podrà posar el seu gra d'arena, adquirint camisetes oficials, fent donatius a través d'ingrés bancari o enviant un SMS, o fins i tot apostant a una "porra virtual" sobre fins on arribaran els atletes en la seva carrera, o el desgast físic i mental seran els factors més determinants per poder assolir o no la gesta.

Un repte en majúscula
No és el primer pic que s'intenta batre aquest rècord, i veient els resultats d'anteriors edicions es pot afirmar que les expectatives per enguany són més aviat ambicioses. L’any 2009, Toni Contestí i Esther Vidal ja impulsaren el projecte Córrer per l’Esclerosi Múltiple. El primer intent de batre el rècord de 24 hores damunt una cinta i recórrer 247 quilòmetres va tenir com a protagonistes Toni Contestí i David Sánchez, que tanmateix no el pogueren assolir.

L’any passat set corredors ho varen voler intentar en diferents modalitats. Ho aconseguiren Bernardo José Mora, marxant 172,11 km en 24 hores i José Manuel López, qui va estar 24 hores i 5 minuts damunt una el∙líptica, superant els 621.7 quilòmetres recorreguts. Al seu torn, la pentacampiona del món de bicicleta de muntanya, Marga Fullana, aconseguí el Rècord Femení de 12 hores damunt el∙líptica, i Miquel Capó va resistir en la cinta les 24 hores de rigor. No va poder superar el Rècord Mundial, però sí ho féu amb el Rècord Nacional, corrent 194.06 km. La resta abandonà per motius diversos durant l'exigent prova.

Ajuda
El bessó d'aquest projecte, l'edició d'enguany del qual fou presentat durant la setmana, resideix en sensibilitzar la societat i estimular la seva solidaritat vers els 1.100 diagnosticats d'aquesta malaltia a Mallorca, i els més de 46.000 que sumen arreu de l'Estat.

L'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (ABDEM) es proposa amb aquesta vistosa acció consolidar-se i fer saber a tothom que existeix una plataforma ciutadana, l’objectiu principal de la qual és millorar la qualitat de vida de les persones afectades i les seves famílies. A més, com a objectiu secundari, pretenen recaptar fons per dur endavant les accions que habitualment programen, entre les quals destaca la contractació d'un tècnic que treballi amb els joves afectats i els seus familiars, a nivell emocional, físic i laboral. El seu cost anual suma més de 24.000 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris