algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Son Roca s’alça contra les retallades de Cort

La Coordinadora d’entitats de la barriada anuncià diferents accions per exterioritzar el seu rebuig al tancament de la piscina anunciat per l’Institut Municipal de l’Esport

Son Roca s'alçarà davant les retallades en els serveis esportius que la barriada patirà en els pressupostos de l'IME de 2013. La Coordinadora d'entitats, serveis i persones del barri palmesà (formada per la parròquia de Sant Roc, les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, el projecte socioeducatiu Naüm, el Grec, Càritas, Natzaret, el Club de la Tercera Edat de Son Roca, l'AV Amics de Son Roca i el Club Esportiu Son Ximelis) anuncià diferents accions per exterioritzar el seu rebuig al tancament de la piscina i la intenció de l'equip de Fernando Gilet d'externalitzar la seva gestió prevista amb vista a l'any que ve, anunciat el 7 de novembre.

En una roda de premsa realitzada a les portes de la instal·lació, el president de la Coordinadora, Juan Daniel Bosch, destacà les greus conseqüències socials que tindrà el tancament de la instal·lació per a la seva població, fortament castigada per la crisi. Amb el suport de més de cinquanta usuaris, la Coordinadora comunicà que traslladaran el seu malestar a la mateixa plaça de Cort amb dues concentracions. Aquestes coincidiran amb els plens del Consistori. A més, duran a terme una manifestació reivindicativa a la mateixa barriada el proper 4 de desembre a partir de les 18.30 hores.

Aquest mateix dijous, data en què tindrà lloc el ple en el qual s'aprovaran els pressupostos per al 2013, realitzaran la primera protesta. Les seves queixes continuaran en el ple de dia 29.

Els portaveus rebateren els motius que s'exposaren per part de l'IMEper justificar-ne el tancament. En primer lloc, recordaren la problemàtica social que pateix el nucli de població, que amb aquesta decisió es veurà agreujada davant la manca de recursos que sofreix la barriada.

En segon lloc, volgueren fer patent que la piscina no està infrautilitzada, tal com s'apuntà des de l'IME. Destacaren l'alt nivell d'utilització de la instal·lació. Només en els cursets hi participen més de 300 persones, sense comptar els usuaris que s'hi desplacen a nedar de manera autonòma. Així, per poder tenir una plaça en aquests cursets, hi ha una llista d'espera de dos mesos. A més, la piscina és el punt neuràlgic de tres escoles d'estiu que apleguen més de 400 al·lots i al·lotes.

La Coordinadora fou taxativa en afirmar que les alternatives que s'oferiren per pal·liar el tancament "no són reals". La sortida que els donà Cort fou derivar els usuaris al pavelló Rudy Fernández, però opinen que és massa enfora. A més, destacaren que aquesta piscina també està al màxim de capacitat, per la qual cosa els usuaris perdrien "el dret d'assistir a les classes".

En aquest sentit, apuntaren que estarien disposats a valorar l'opció de ser derivats a Son Moix, alternativa que de moment és inviable. Finalment, mostraren por per l'externalització de la gestió. Estimaren que en aquest supòsit els preus pujaran per treure rendiment de la instal·lació i es deixaria sense opció d'assistir-hi a una gran franja de població sense recursos suficients per poder fer front a aquest increment de les tarifes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris