cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
21°

Torna el millor espectacle nàutic a la badia de Palma

En aquesta trentena edició de la regata participaran més de 120 embarcacions i un ampli ventall de candidats al triomf final

Avui comença la 30a Copa del Rei de vela a la badia de Palma amb la participació de més de 120 vaixells dividits en cinc classes. La divisió RI (Rating Internacional) serà la classe reina, amb un total de 42 participants.
El gran nombre d'embarcacions inscrites ha obligat l'organització a fixar 2 subclasses (RI1 i RI2) en funció del factor de compensació.

A l'RI1 destaca la presència del Motivel Quantum (RCN Palma), un Dufour 44R de 13,30 metres d'eslora de l'armador Luis Mas, amb Carles Rodríguez com a patró.

El seu gran rival serà el Swan 45 Rats On Fire (CN Arenys), de Rafael Carbonell, brillant guanyador l'any passat a la divisió, sense oblidar vaixells de darrera generació com el Mapfre (RCN Castelló), patronejat per l'argentí Axel Rodger; i el Sercotel, amb el gallec Roberto Bermúdez.

A RI2, el rival a superar serà el Tanit IV (RC Alacant), de María José Vila, patronejat per Ignacio Campos. Defensa el títol de l'any passat davant una unitat de darrera generació (botada enguany) com és el Movistar (RCN Sanxenxo) de Pedro Campos, guanyador absolut de la Copa de la Reina de València i gran derrotat del 2010.

A més, cal destacar l'Airlan (RCN Palma), de Juan Cabrer, i el Powerplate de Jaume Monjo, patronejat per Gustavo Martínez Doreste.

A la classe IRC destaca la presència del Tp 52 Bribón (RCN Barcelona), de l'armador José Cusí, que ha estat habitualment patronejat pel rei Joan Carles. Serà la seva darrera aparició a la Copa del Rei, ja que per setembres es posarà fi a la nissaga. El Bribón serà comandat pel gallec Gonzalo Araujo, ja que el rei encara s'està recuperant de la intervenció quirúrgica al genoll dret.

La regata agruparà dues grans classes: IRC i RI (que competeixen en temps compensat) i els monotips J80, Melges 32 i X35 (en temps real).

Qui competirà a IRC1 serà el príncep Felip i ho farà amb el B C52 Hispano dels campions olímpics Fernando León i Kiko Sánchez Luna. En aquesta divisió destaca la presència de cinc vaixells Transpac 52, liderats pel Container de l'alemany Markus Wieser, actualment segon a la general del Circuit Audi Med Cup; el Gladiator britànic de Tony Langley i l'Spirit of Malouen VI francès.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris