muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Crespí i Fiol, els més forts al puig Major

El ciclista va marcar un temps de 21 minuts i 42 segons en els sis quilòmetres cronometrats de la vuitena edició de l'ascensió. Més de 200 participants prengueren la sortida a Alcúdia per emprendre la marxa cicloturista més dura de Mallorca

Més de 200 ciclistes prengueren la sortida en la vuitena edició de la Trencagarrons, la marxa cicloturista més dura de Mallorca. Dani Crespí, amb un temps de 21 minuts i 42 segons, es va convertir en el més ràpid, ja que va fer els sis quilòmetres d'ascensió cronometrats per l'organització, cosa que demostra la seva fortalesa després de més de sis hores de recorregut. Javier Correa va arribar al cim a 46 segons de Crespí, mentre que Xavi Morey ho va fer a 51 segons. En categoria femenina, la més ràpida va ser Maria Fiol, amb un temps de 38 minuts i 20 segons, mentre que M. Lourdes Nuñez i Mercedes Echegaray completaren els llocs d'honor. Enmig d'un ambient festiu i amb un temps que va acompanyar el gran grup durant tot el dia, el director insular d'Esports del Consell de Mallorca, Antoni Seguí, i el regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Alcúdia, Sebastián Sánchez, donaren la sortida als més de dos-cents participants, alguns d'arribats de tot Europa.

En aquesta marxa cicloturista, el resultat és el que menys importa, encara que l'organització cronometra els sis quilòmetres d'ascensió al puig Major, el tram més dur de tot el recorregut. La piscina municipal d'Alcúdia va ser el punt de partida en direcció al Port de Pollença. Una vegada assolit aquest punt, el grup emprengué direcció cap a la primera ascensió de la jornada, el puig Tomir. Una vegada que es va passar la primera dificultat amb el Tomir, va començar la vertadera Trencagarrons. Les rampes dels 1.445 metres de desnivell del puig Major reberen els participants. Els que hi cercaven un bon temps forçaren les màquines i envestiren l'ascensió. Dani Crespí es va convertir en el més ràpid, seguit pel menorquí Javier Correa i per Xavi Morey.

Premis especials

L'organització de la vuitena edició d'aquesta prova va voler reconèixer el club amb més competidors, a banda del ciclista més jove i el més vell que hi prenien part. El Club Ciclista Montuïri s'emportà el primer, mentre que Antoni Sureda es va convertir, a 15 anys, en el corredor més jove i Werner Platzhoff, de 58, en va ser el més veterà.
La jornada es va completar amb un berenar per recuperar forces amb vista al descens de tornada cap a Alcúdia, on un dinar preparat per l'organització esperava els ciclistes. Fou una nova exitosa edició d'una prova que ha arrelat entre els aficionats al ciclisme de les Illes i que cada any assoleix més prestigi internacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris