lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

El Govern concedeix 849.000 € als esportistes balears d'elit

Els criteris per donar-los ajudes van en funció dels premis obtinguts, però també se'ls valora la trajectòria. No es diferencien els minusvàlids ni l'esport masculí del femení

El conseller dEesports, Mateu Cañellas, ha presentat avui les ajudes a esportistes destacats de les Illes Balears per aquest 2009, que sumen la quantitat de 849.000 euros per un total de 38 esportistes d'elit, 15 més dels que tingueren les mateixes ajudes l'any passat. Cañellas ha dit, davant dels mitjans de comunicació, que "s'han escollit els esportistes en funció dels resultats del 2008, però sense oblidar la trajectòria de la seva carrera". En aquest sentit, "s'han constituït dos models que integren els esports i les modalitats olímpiques, els no olímpics però amb la màxima puntuació a la classificació d'esports i finalment els de motor", ha afegit. Són criteris que ha estipulat una comissió avaluadora formada per tècnics especialistes. El fet més innovador respecte a anys anteriors, però, és la paritat entre homes i dones i entre esportistes olímpics i paralímpics. És a dir, que es valora amb el mateix barem homes, dones o persones amb alguna minusvalidesa. Només importen els mèrits esportius.
D'altra banda, també s'ha volgut premiar la feina dels entrenadors de la següent manera: "Aquells que no cobrin salaris públics, rebran el 20 per cent de l'ajuda que tingui l'esportista al qual preparen", ha manifestat Cañellas.
Una altra excepció és el cas de Marga Crespí, a qui concedeixen l'ajuda per haver quedat campiona del món amb la selecció de natació sincronitzada enguany, no el 2008. D'altra banda, el conseller també ha volgut deixar clar que aquests diners no són estrictament beques, sinó alguna cosa semblant a uns "contractes de patrocini", en què a l'esportista que rep l'ajuda se li demana a canvi que promocioni les Illes a través d'anuncis o campanyes.
En total, les beques van de 60.000 euros les més altes a 10.000 les mínimes. No obstant això, Cañellas ha explicat que els que no són d'elit (és a dir, la majoria) també podran rebre ajudes. Entren en el model 3 i són, òbviament, d'una quantia inferior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris