algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

“Podem demostrar que estam a un nivell punter”

El president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, Antoni Nadal, es mostrà convençut que l'esforç per atreure el campionat servirà per reforçar el trot illenc

El president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Antoni Nadal, es mostrà il·lusionat i amb ganes que el Campionat d'Europa d'Aprenents serveixi per demostrar a l'Europa hípica que Mallorca es troba a l'altura dels països punters.

Després de molta feina, arriba el Campionat d'Europa d'Aprenents, què n'espera?
Tenim l'oportunitat de poder demostrar, Mallorca i Son Pardo, que estam en un nivell punter, com els de països com Suècia, Itàlia i França, amb gran tradició en el món del trot.

Es pot quantificar en temps i recursos el que ha costat portar el campionat a Son Pardo, perquè es tracta d'una feina d'anys, no és així?
S'ha de tenir en compte que, a part dels més de 40 cavalls que hem hagut d'aconseguir de propietaris mallorquins, hem hagut de fer un gran esforç logístic, humà i pressupostari. És vera que la situació econòmica dins el món del trot no és gaire bona, però, així i tot, l'IEHM s'hi ha esforçat econòmicament perquè creiem que és molt important. Hem de demostrar a l'Europa del trot que Mallorca està a un nivell altíssim i que no renunciam a continuar assolint fites.

El Campionat d'Europa d'Aprenents, com a esdeveniment, es pot posar a l'altura Gran Premi Nacional?
Pels aficionats mallorquins, pot ser que no sigui una cita obligada dins el calendari, com és el Gran Premi. És un esdeveniment d'una altra magnitud, però per això no deixa de ser important.

Vòs parlàveu de demostrar a l'Europa del trot que Mallorca està al seu nivell. Què suposa per al trot de les Illes acollir el Campionat Europeu d'Aprenents?

Aquest esdeveniment permet constatar que la relació amb els països potents és molt bona i que podem assumir l'organització de qualsevol esdeveniment, ja sigui un campionat d'Europa o una correguda internacional.
Aquest campionat suposa una passeta més cap a aconseguir una relació més estreta entre el binomi turisme-trot?
És una passa més dins la línia de treball que seguim per implicar-hi el sector turístic. Tanmateix, tenint en compte els països europeus on el trot és un esport consolidat i els quals són emissors de turistes cap a les Illes, creim que el binomi encara està per explotar.

Des del punt de vista esportiu, què trobaran els aficionats que es desplacin fins a Son Pardo?
Només el sol fet que hi corri un manacorí, amb la bandera del nostre país, crida tots els mallorquins a acudir a Son Pardo. Per poder gaudir de l'esperat triomf de Jaume Fluxà, perquè es pugui convertir en el segon mallorquí, després de Tomeu Llobet, que guanya el campionat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris