cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La temporada dels empats

El Mallorca de la Lliga 2007-08 ha fet del repartiment de punts el seu resultat predominant

MARIA LLULL. Palma.

Si el Mallorca es caracteritza per qualque cosa aquesta temporada és pel nombre d'empats. Amb 11, l'equip vermellenc és el que més vegadas ha arribat al final del partit amb el marcador igualt a la Lliga. El segueixen, amb vuit empats, Múrcia, Athletic, Saragossa i Racing de Santander. D'altra banda, el Reial Madrid, líder de la taula de classificació, només ha empatat en dues ocasions, el Sevilla en tres, i el Vila-real, el València i el Llevant, en quatre. Això ha fet que el Mallorca no hagi pogut sortir en cap moment de la temporada de la zona mitjana de la taula classificatòria. Puntet a puntet, ha anat mantenint les distàcies respecte a la zona de descens -ara a cinc punts-, però res més.

A principis de temporada, els homes de Gregorio Manzano varen fer somiar l'afició amb aconseguir objectius molt més alts que altres anys. El dubte és ara si el Mallorca començarà a aconseguir la victòria o continuarà amb una dinàmica d'empats que deixa sensació d'immobilitat i avorriment en els aficionats.

Només cal comparar les dades per arribar a bones conclusions. La Lliga es troba a la seva vint-i-quatrena jornada i els vermellencs acumulen un total d'onze empats. Amb aquesta xifra, el Mallorca s'acostat al que havia aconseguit en finalitzar altres temporades. De fet, quan va acabar la Lliga 2000-01, l'equip illenc havia acumulat un total de 20 victòries, onze empats i set derrotes.

S'ha de tenir en compte que la 2000-01 va ser una de les millors temporades del Mallorca, que finalitzà tercer a la taula amb 71 punts. Només hi ha hagut dues temporades, des que els vermellencs pujaren per darrera vegada a primera, que s'hagi superat la xifra d'onze empats després d'haver disputat les 38 jornades. Es tracta de la 1997-98, quan el Mallorca acabà la Lliga amb 12 empats, i de la 2005-06, quan ho va fer amb un total de 13. Totes les altres, el nombre d'empats ha estat inferior als que du ara el Mallorca a la jornada 24a de la Lliga, quan encara en falten catorze per finalitzar aquesta temporada.

Si comparam precisament la jornada vint-i-quatre d'aquesta temporada amb la d'altres, les xifres són encara més espectaculars. Les temporades que el Mallorca duia més empats a aquestes altures de la Lliga foren el 1997-98 -la primera després del retorn dels vermellencs a la Primera Divisió- i la 2000-01, totes dues amb vuit empats. Els vermellencs finalitzaren la temporada 1997-98 en cinquena posició, amb 60 punts, i la 2000-01, en tercer lloc i un total de 71 punts. A la jornada 24, el Mallorca era el sisè classificat de la temporada 1997-98, i el sisè de la 2000-01. En canvi, enguany els vermellencs ocupen l'onzena posició amb un total de 29 punts. A les temporades 20002-03 i 2003-04, en arribar la vint-i-quatrena jornada, el Mallorca només havia aconseguit quatre empats, mentre que n'havia assolit el doble, de victòries, 8. Els illencs finalitzaren la temporada 2002-03 en novena posició, i la 2003-04 ocupant l'onzè lloc.

Aquestes xifres no serveixen per determinar què pot passar en aquesta Lliga, però si per acostar-nos a allò que pot succeir. Perquè el Mallorca de les grans fites no ha estat cap any el Mallorca de la mediocritat acumulador d'empats. Les dues úniques vegades que els vermellencs han acabat la lliga tercers -les temporades 1998-99 i 200-01- va ser amb sis i onze empats en total. Ara queden catorze jornades per saber quantes vegades més es conformarà el Mallorca amb empatar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris