cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Horrach: «És la edició més dura que record»

El ciclista de Deià espera correr novament el Giro i la Vuelta aquesta temporada

J. SERRANO. Palma.

El corredor del Caisse d'Epargne Joan Horrach ja està concentrat amb la resta del seu equip per afrontar «la Volta a Mallorca més dura» que recorda. El ciclista de Deià espera tornar a córrer aquesta temporada el Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya, encara «que tampoc no és segur, i fins que arribi el moment no se sap mai». Finalment, Horrach explicà com l'afecta personalment l'aplicació del passaport biològic implantat per la UCI, en virtut del qual els corredors han d'estar sempre localitzables, comunicar on dormen i estat preparats per rebre una visita sorpresa dels comissaris en tot moment.

-Com heu començat vós la temporada?

-Amb una mica de retard, perquè he fet un curs de director esportiu.

-Això vol dir que pensau dedicar-vos a tasques de direcció quan acabeu la vostra carrera com a ciclista?

-La veritat és que no m'ho he plantejat, només va sorgir l'oportunitat de fer el curs i la vaig aprofitar. No se sap mai què hauràs de fer en el futur.

-I sobre la bicicleta?

-Una mica com sempre, entrenant per posar-me en forma i recuperar el temps perdut, encara que enguany he tingut l'oportunitat de córrer el Tour Down Under i conèixer Austràlia. Ha estat una bona oportunitat per viatjar i coneixer món, que sempre és bo.

-Com afrontau la Volta a Mallorca?

-Com cada any. Sempre arrib una mica just de forces a la Volta a Mallorca, i el més segur és que em toqui fer feina per a qualque company que hi arribi més en forma que no jo. No he tingut mai l'oportunitat de disputar-la i enguany no serà diferent: ni tan sols sé encara quines etapes correré.

-Si haguéssiu de triar cap etapa d'aquesta Volta a Mallorca per intentar un atac, quina seria?

-Si hi ha ningú que estigui fort pens que la quarta etapa, la que surt d'Inca i hi acaba, és una bona oportunitat. És una etapa molt dura i l'únic problema pot ser que el darrer port és una mica enfora de l'arribada. En la darrera etapa també es pot provar, no entenc per què no s'hi anima mai ningú, perquè té un recorregut perfecte per provar una escapada, amb un trajecte ple de pujades i davallades.

-Com veis la prova en general?

-Llevat de la primera etapa, que és tota plana, pens que és l'any que té etapes més dures. És més, pens que és l'edició més dura que record i segur que serà molt moguda.

-Un any més al Caisse d'Epargne. Trobau que l'equip ha canviat gaire respecte de la temporada passada?

-Es manté el bloc de l'any passat, encara que també han arribat corredors nous, uns quants francesos i veneçolans sobretot. Ens vàrem conèixer tots en una concentració de l'equip a Pamplona, encara que realment ja coneixes gairebé tothom que forma part del gran grup a força de coincidir-hi en diferents proves.

-Com plantejareu la temporada després de la Volta a Mallorca?

-En teoria, enguany tornaré a córrer el Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya, encara que això és només la teoria. Després has de veure com arribes de forma a aquestes proves i és el director, qui finalment tria l'equip. Ja ho veurem.

-El mes d'agost arribaran els Jocs Olímpics. Pensau que això pot influir perquè els corredors no seleccionats tenguin més oportunitats de lluir-se en els mesos previs?

-Sempre cerques pescar qualque cosa, però encara que els qui vagin als Jocs Olímpics tenguin el cap en un altra banda, queden molts de corredors amb ganes de destacar. Jo tenc clar que la meva tasca serà fer feina per a l'equip i que el dia que em donin llibertat i tengui forces ho provaré, com sempre ho he fet. El que passa és que normalment quan estàs al servei de l'equip, moltes vegades entres en una fuga i després et fan parar, i sempre s'ha de comptar amb això.

-Valverde, Pereiro, Tour, Giro, Vuelta... Heu definit ja quins seran els objectius generals, o principals, de l'equip durant la temporada?

-La veritat és que encara no és gaire clar, ja que en qualsevol moment pot succeir que en una cursa no et deixin córrer, com ja ha passat amb alguns equips que volien córrer el Giro i no els han deixat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris