nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Sant Sebastià corona Nardon DF

L'exemplar de la quadra MG ha estat elegit com el millor de l'any pel consell assessor de Trot Balear

J.S./P.B. Palma.

Nardon DF serà coronat avui durant la Diada de Sant Sebastià a l'hipòdrom de Son Pardo com a Millor Cavall de l'any 2007, després de ser considerat l'exemplar més destacat dels passats dotze mesos pel consell assessor del suplement Trot Balear.

El producte de la quadra MG, propietat de María Garcías, serà guardonat amb una estatueta dissenyada per l'artista Aligi Sassu que se li entregarà després de la disputa del premi Sant Sebastià, setena correguda del capvespre, després de completar una temporada realment impressionant.

A més de guanyar el Gran Premi Nacional i el premi Ajuntament de Palma, Nardon DF, sempre menat per l'alemany Ulrich Schnieder, es va imposar en una prova internacional a l'hipòdrom alemany de Gelsenkirchen i va aconseguir a l'hipòdrom francès d'Enghien una marca d'1.13.0, la millor de la història d'un producte nat a les Illes Balears.

El primer gran triomf del produte de la quadra MG va arribar amb la victòria al premi Ajuntament de Palma, el mes d'abril passat, prolegomen del Gran Premi Nacional. Al fill del semental italià Uronometro i de l'egua sueca Super Nett no li va pesar afrontar la prova més important del calendari balear amb el cartell de favorit i es va imposar al GP Nacional amb una facilitat aclaparadora.

En la seva aventura per l'estranger, Nardon DF va guanyar el premi Mirko Slomka-Rennen a Gelsenkirchen (Alemanya), i fou el primer producte balear a guanyar fora de les Illes, des que fa deu anys ho va aconseguir Alex Kid.

Durant el mes de juliol, a l'hipòdrom francès d'Enghien va classificar-se en quarta posició en el premi Henri Cravoisier trotant a 1,13,0, millor marca de la història d'un producte balear.

El consell assessor de Trot Balear escollí Nardon DF com a Millor Cavall de l'any 2007 el passat dia 15. Durant les deliberacions també reberen lloances exemplars com Lluna Plena i Magistral. El consell assessor el formaren Toni Nadal, president de l'Institut per a l'Esport Hípic de Mallorca; Guillem Román, director de Son Pardo; Toni Carreras, president d'Astrot; Pep Ignasi Garí, manescal; Francesc Bujosa, cavallista i catedràtic de la UIB; Joan Gual de Torrella, vicepresident de la Federació de Trot; i Nicolau Tous, cavallista i expresident de l'Institut.

La Diada de Sant Sebastià presenta un programa doble amb nou corregudes al matí i nou més a l'horabaixa. Hi ha tres proves que destaquen per sobre de la resta, el Gran Premi Ciutat de Palma, el premi Sant Sebastià i el Gengis Khan, en el qual participaran alguns dels productes que aspiren a imposar-se en el Gran Premi Nacional de l'abril.

El premi Sant Sebastià presenta un grup de nacionals de primera línia, entre els quals destaca Lluna Plena, vencedora en la darrera correguda que disputà amb cavalls d'aquesta categoria. Els rivals més perillosos que trobarà la favorita seran Magistral, Jambro Net HC, Jixon de France i Heroïna des Bosc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris