cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Els comissaris només homologuen dos terços de la proesa de Meca

L'ACNEG donà per conclòs el repte quan el nedador pujà a la barca

L'Associació Creuament Nedant l'Estret de Gibraltar (ACNEG) homologà ahir només l'anada i la tornada ininterrompuda que el nedador català David Meca va efectuar el 5 de gener, després de no considerar com a vàlid el tercer recorregut, per la qual cosa s'ha establert un registre de 8 hores i 35 minuts en aquesta travessia.

Segons informà el president de l'ACNEG, Rafael Gutiérrez fou el nedador que va cobrir la primera distància entre la platja Chica, a la localitat gaditana de Tarifa, i el nou port de Tànger (Marroc), al qual va arribar a les 13.15 hores, en 3 hores i 50 minuts. El segon tram des de Tànger fins a Punta Acebuche, a Algesires (Cadis), ho va fer en 4 hores i 45 minuts en tocar la costa andalusa a les 18.10 hores i en el tercer tram, des d'aquest punt fins a Ceuta, va abandonar quan portava 2 hores i 20 minuts i era a 4,5 milles de la zona coneguda com Punta Blanca.

L'organització ha certificat que va realitzar 42,5 quilòmetres, però que a les 20.30 hores va haver de pujar a una embarcació que l'acompanyava per ser atès, per la qual cosa el repte es va considerar conclòs oficialment. L'ACNEG ha destacat que el nedador de Sabadell va iniciar la travessia a les 09.35 hores del matí i va concloure a les 20.30 hores per les males condicions meteorològiques. «Lament no poder certificar el triple encreuament, però hi ha unes normes que són per a tots iguals i hem de complir-les al peu de la lletra», assenyalà el president de l'ACNEG.

No obstant això, puntualitzà que està convençut que «un dia com avui -amb bona meteorologia- David Meca s'hauria menjat aquesta distància perquè en té capacitat, però dissabte les condicions de la mar no eren les més adequades per a aquest repte». En aquest sentit, afegí que el mal temps «ho espenyà tot perquè la nit era molt tancada, hi havia ones de més de dos metres i perillava la integritat física de les persones de les embarcacions».

La marca de Meca no iguala altres rècord similars a la zona, ja que el dominicà Marco Aurelio Díaz va marcar un registre de 8 hores i 34 minuts el 8 d'agost de 2005 en l'anada i la tornada, i l'espanyol Mateo Pesquer Campos, va invertir 7 hores i 55 minuts el 4 d'agost de 2006.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris