algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El PAM, en vies d'extinció

Guillem Alomar, president del club, reconegué que l'equip desapareixerà si demà divendres el Consell de Govern aprova la protecció de ses Fontanelles

El Palma Aqua Màgica és un equip en vies d'extinció. El seu president, Guillem Alomar, reconegué ahir que el més probable és que l'equip de la Lliga LEB desaparegui si demà divendres el Consell de Govern aprova la protecció de ses Fontanelles. D'aquesta manera, el partit del proper diumenge davant l'Hospitalet podria ser el darrer dels homes de Tobalina al Palma Arena.

«Si s'aprova la protecció de les Fontanelles el més probable és que l'equip deixi d'existir. El presupost d'aquest equip és molt alt i si desapareix el principal patrocinador el club té els dies comptats», explicà Guillem Alomar. A més, el president, també indicà que el futur del Palma Playa Park de la Lliga EBA pot seguir el mateix camí que el de la LEB ja que «el filial entra dins el mateix pressupost que el del primer equip». Els que en un principi no haurien de patir cap entrebanc són els equips base de l'Alcúdia Bàsquet, club d'on sorgí el Palma Aqua Màgica.

Alomar avançà que ésmolt difícil que el club trobi una alternativa al patrocini d'Aqua Màgica ja que la plantilla «és molt cara i perquè encara esperam rebre la subvenció que havien de rebrer l'any passat d'Illesport». Amb aquesta perspectiva el president del club palmesà indicà que el més probable és que l'equip no passi del partit contra el Plus Pujol Lleida del primer de desembre, d'aquí dues jornades.

«Quan el Consell de Govern faci oficial la seva decisió la junta del club s'haurà de reunir per sospesar les alternatives i és prendrà una resolució», explicà.

Guillem Alomar criticà els polítics per aquesta decisió. «Això ha estat una creació dels polítics, ells han creat aquest problema. Primer donen el si al projecte i després l'aturen». El màxim mandatari del club palmesà denuncià la inseguretat jurídica que actuacions com aquestes poden generar en futures inversions com la d'Aqua Magica, que no pot dur endavant un projecte valorat en dos-cents milions d'euros.

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, sembla compromès a tirar endavant aquest decret llei de mesures territorials urgents per protegir diverses zones d'interès natural, entre elles les Fontanelles. Aquest indret és d'especial importància perquè és l'únic lloc del món on viu en estat silvestre el Limonium barceloi, una espècie vegetal en perill crític. El projecte d'Aqua Màgica, que inclouïa un complex comercial i d'oci que afectava les Fontanelles, va ser aprovat per la junta de govern de l'Ajuntament de Palma tres dies després de les eleccions municipals.

La trajectòria del Palma Aqua Màgica a la Lliga LEB ha estat plena de llums i ombres. Des del primer any que l'equip va pujar a la categoria de plata, temporada 2005/06, la plantilla de l'equip palmesà va estar pensada per lluitar per l'ascens a la màxima categoria del bàsquet espanyol, la Lliga ACB. De llavors ençà l'equip palmesà ha combinat grans actuacions, com la disputa dels dos darrers play-off d'ascens amb moments realments tristos com la fuga d'estrelles o la destitució d'entrenadors com Eloy Doce, Mario Palma en la primera campanya o Àngel Jareño en la passada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris