algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Cañellas anuncia un pla d'infraestructures

El conseller d'Esports i Joventut féu l'anunci durant la presentació del pressupost del seu departament

El conseller d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, Mateu Cañellas, anuncià ahir que el seu departament està a punt de tancar un acord amb el Consell Superior d'Esports (CSD) per redactar un pla plurianual de desenvolupament d'instal·lacions esportives, a més de fer públic el trasllat de les dependències de la Conselleria al Palma Arena.Cañellas va fer aquest anunci a la Comissió d'Hisenda i Pressupost, a la qual assistí amb el seu equip en ple per explicar el pressupost d'Esports i Joventut per al 2008.

La signatura de l'acord amb el Consell Superior d'Esports (CSD) del Govern espanyol està emmarcat dins dels tres plans de despesa de la Direcció General d'Esports i suposarà la construcció d'entre sis i vuit poliesportius al llarg d'un termini que anirà dels 10 als 12 anys, ja que, com el mateix conseller assegurà, «preferesc parlar amb el teixit esportiu per saber quines són les necessitats i, en conseqüència, quines instal·lacions són necessàries».

El pressupost per a aquest nou any és de 26.854.292 euros, fet que suposa un increment d'un 2'62% respecte del de l'any passat. El conseller indicà que aquest és un pressupost de «transició» (a causa que la Conselleria és de nova creació) i «d'estabilitat» esportiva, ja que el 2008 és any olímpic i no es volen fer canvis que puguin afectar els esportistes olímpics, per la qual cosa es mantindran les ajudes.

Cañellas explicà que a primera vista el pressupost sembla «insuficient», però s'ha de tenir en compte l'acord a què s'ha arribat amb la Conselleria d'Economia i Hisenda perquè es faci càrrec de la major part del deute que arrossega el departament, el qual es deu a la hipoteca milionària deixada pel Palma Arena, a més de rebre quinze milions d'euros per part de la mateixa conselleria. La darrera peça per obtenir uns pressuposts adequats serà la contenció de la despesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris