muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Grande: «Per ser competitiu s'ha d'arriscar»

El màxim accionista del Mallorca explicà l'operació d'ampliació de capital que el club durà a terme

73464

Navarro, Molinero, Webó, Valero i Castro durant la sessió matinal d'ahir. Fotos: MONSERRAT.

Vicenç Grande ho té clar. Per poder ser competitu a la Lliga de les estrelles s'ha d'arriscar. Amb aquest objectiu la junta d'accionistes de la Societat Anònima Esportiva, reunida ahir vespre a la planta noble de l'ONO Estadi, va aprovar l'ampliació de capital que la setmana passada el consell d'administració va decidir. Grande explicà que l'ampliació és durà a terme per mitjà del que es coneix com una «operació acordió», en la qual es reduirà el capital fins a un milió vuit-cents mil euros, a la vegada que es redueix el valor de les accions dels 100 euros actuals a 37'5, per emetre 80.000 accions més de 37,5 euros. Això suposa una ampliació de capital de tres milions d'euros, dels quals ara se'n pagarà el 50%. D'aquesta manera, hi haurà un total de 128.000 accions de 37,5 euros.

D'altra banda, Grande també anuncià que la junta d'accionistes havia aprovat els comptes de la temporada passada, que reflecteixen unes pèrdues de 2,6 milions d'euros aproximadament, i el pressupost per a aquesta temporada. Tot i que ja era públic, el president del Mallorca manifestà que el pressupost del club per a aquest curs fregava els 35 milions d'euros, mentre que s'hi havien previst al voltant de cinc milions de pèrdues. Aquesta darrera dada requerí un aclariment de Grande. El president explicà que el pressupost per a la temporada en curs, la 2007/08, no reflectia cap partida de dèficit, sinó una partida de vendes, la qual cosa no significa que al mercat d'hivern o a final de temporada no s'hagin de vendre jugadors imperativament per cobrir la xifra dels cinc milions.

Tal com afirmà Grande, «això vol dir que el pressupost reflecteix aquesta xifra, no influeix en el fet que després venguis o no venguis. El que passa és que has de preveure de quina manera cobriràs el dèficit que tens». A més a més, Grande assegurà que aquesta «és una aposta arriscada però que s'ha de fer perquè, si no, no ets competitiu. Si haguéssim volgut no hauríem tingut pèrdues, però ens estimèvem més no vendre per tenir un equip competitu». El president es mostrà confiat en l'estratègia adoptada, per afirmar que les vendes es realitzaran depenent de molts de factors, i que si no hi ha cap oferta que interessi el Mallorca, s'assumirà el deute com s'ha fet fins ara.

«Si és bo per al club vendrem jugadors i, si no, no. Si no es venen jugadors, hi haurà una altra vegada pèrdues, com n'hi ha hagudes aquests darrers anys i que s'han assumit. Perquè si no féssim aquesta aposta, l'equip del Mallorca no seria tan competitiu com és», expressà Grande.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris