algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Rafel Nadal i David Ferrer se la juguen avui

El tennista mallorquí està obligat a guanyar per no quedar fora de la competició abans d'hora

Rafel Nadal i David Ferrer afronten avui dijous el seu dia crucial a la Copa Màsters de Shangai, una jornada en la qual esperen aconseguir la seva classificació a les semifinals, sense necessitat de conjectures ni càbales, sinó superant el serbi Novak Djokovic i el francès Richard Gasquet, respectivament. Moltes són les possibilitats en aquest grup, depenent dels resultats, però si ambdós vencen tindran el bitllet assegurat i deixaran aparcada la calculadora.

El qui ho té millor és Ferrer, amb dues victòries ja aconseguides davant de Djokovic i de Nadal, i a més s'enfronta amb Gasquet, que derrotà a la final de Tòquio (pista dura). També el superà als vuitens de final d'Stuttgart (terra) el 2004. En ambdós casos, Ferrer vencé en dos sets de manera concloent. La desimboltura de Ferrer -un dels quatre debutants d'enguay a Shanghai- a la pista, quedà patent en les paraules de Nadal, quan en comentà que es troba «en estat de gràcia», i fins i tot s'atreví a assenyalar-lo com un candidat al triomf final.

Nadal, que havia començat amb una victòria sobre Gasquet en tres sets, es veu obligat ara a derrotar Djokovic (no serà abans de les 10.00 hora espanyola/La 2), encara que el serbi, ja sense res a fer a Shangai i mancat de força per la seva temporada extenunat, podria haver abaixat els braços. En tot cas, no seria gens estrany que el jugador de Belgrad volgués fer un bon paper en el comiat de la seva primera Copa Màsters i oposàs una resistència fèrria a Nadal, amb qui té una estadística desfavorable de 5-2 (4-2 enguany per a Nadal), encara que guanyà l'últim partit al mallorquí en les semifinals de Mont-real, per 7-5 i 6-3.

El sonmi del tennis espanyol, que col·locà dos finalistes, Àlex Corretja i el palmesà Carles Moyà en la lluita pel títol a Hannover el 1998, es podia repetir a Shanghai, cosa que explica la importància de la jornada d'avui per a Nadal i per a Ferrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris