algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Jornada marcada per la violència a Itàlia

La mort d'un seguidor del Lazio per un tret policial desencadenà incidents i la suspensió de tres partits

Itàlia va viure ahir una jornada marcada per la violència. Tot s'inicià dematí amb la mort d'un aficionat del Lazio després de rebre un tir per part d'un policia que intentava dissoldre la baralla que s'havia desencadenat entre seguidors de la Lazio i de la Juventus a l'àrea de descans d'una benzineria situada a una autopista pròxima a la població d'Arezzo, a la Toscana. Aquesta situació va provocar que les autoritats decidissin ajornar sense data el partit que havien de disputar l'Inter i la Lazio, com també endarrerir la resta de duels d'ahir deu minuts en senyal de dol.

Però això no serví per apaivagar la violència. El partit que havien de disputar l'Atalanta i el Milan es va haver de suspendre en el minut 7 de joc, quan els aficionats varen amenaçar amb «episodis greus» si no s'atenia la seva petició de suspendre el matx.

Escenes d'autèntica guerrilla es varen viure en les darreres hores d'ahir a Roma. El Roma- Càller va haver de ser ajornat , ja que es considerà un partit d'alt risc. Tot i això, centenars d'aficionats es reuniren avançat l'horabaixa pels voltants de l'estadi Olímpic i varen protagonitzar diversos incidents que provocaren fertis, detencions i assalts de diversos edificis. >Els aficionats, que intentaren entrar a l'estadi, varen tirar petards i incendiaren tots els vehicles que trobaren al seu pas. Un grup d'ultres assaltà un quarter policíac, i aquesta atac provocà la reacció dels agents, que es varen veure obligats a utilitzar gasos lacrimògens. Un altre grup d'aficionats va assaltar la seu del Comitè Nacional Olímpic Italià, que es troba a prop de l'estadi Olímpic, bloquejant abans les vies d'accés per impedir l'arribada de la Policia.

Una vegada resolts els incidents, la Policia va continuar en estat d'alerta pel cas que es produïssin nous fets violents, i intentà identificar la major part de participants en els incidents, utilitzant per a això imatges captades amb videocàmeres, però molts duien la cara tapada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris