nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Festival africà i triomf del kenyà Koech

L'etíop Mirhet Tadesse marcà una nova plusmarca de la tradicional cursa illenca, amb 1.13.30

SALVADOR RIPOLL. Calvià.

La XII Mitja Marató Internacional Palma-Calvià, que organitzen conjuntament l'Institut Municipal d'Esports, de Palma, i el Club Marathon Mallorca-Toni Peña, tornà a ser un festival dels atletes africans. El kenyà Clememt Koech s'assegura el triomf, amb un temps d'1.04.00 hores, prop del rècord del tanzà Peter Selle (1.03.35), i l'etíop Mihret Tadesse, amb un nou rècord de 1.13.30, varen ser els grans triomfadors de la prova.

Prop de 400 participants sortiren de la plaça d'Espanya i 309 arribaren, després d'un recorregut amb moltes pujades i baixades, al poliesportiu de Magaluf. La primera selecció es realitzà en els primers quilòmetres, en el barri vell de la Ciutat, i els quatre africans deixaren enrere els altres competidors. Només Carles Coll pogué seguir, uns cent metres distanciat, el ritme impost pels corredors del continent africà. I la primera dona, l'etíop Mirhet Tadessa, a pocs metres d'ell.

Punat, a Portals Nous, llançà a Koech l'atac decisiu. Només l'etíop Dereje Tadesse va poder seguir el seu ritme. I en els carrers de Palma Nova quedà ell igualment enrere. Els kenyans Rottich, guanyador de la Marató de Barcelona 2003, i Mibei capitularen abans. Carles Coll, el primer dels atletes illencs, que disputà la seva primera mitja marató, acabà cinquè, amb un registre d'1.12.09, per davant del català Xavi García, i de la guanyadora de la cursa de les dones, Mirhet Tadasse. A continuació entrà Mito Bosch i Toni Martí i Santos Martínez.

Un any més cal ressaltar l'esforç de l'organització i dels diferents policies que controlaren el trànsit, durant tot el recorregut. Una cursa amb millors resultats esportius que la TUI-Marató.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris