nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Què comenci la batalla!

El pavelló municipal d'Inca registrarà l'entrada de les grans ocasions per rebre el Palma Aqua Màgica

La batalla del bàsquet mallorquí és aquí. A partir de les nou del vespre el pavelló municipal d'Inca es vestirà amb les seves millors gales per presenciar el primer envit entre els dos representants mallorquins a la Lliga LEB Or, Bàsquet Inca i Palma Aqua Màgica. La pel·lícula 300, que narra la defensa de la ciutat de la Grècia clàssica, Esparta de les mans de les tropes perses per part d'un grup de tres-cents soldats, ha estat el motiu elegit pel club inquer per animar el públic a acudir al pavelló a donar suport al seu equip, i empényer-lo cap al triomf davant les mílicies romanes del Palma Aqua Màgica, encapçalades pel centurió Lou Roe.

I és que l'equip palmesà, a principi de temporada, també va optar pels motius bèl·lics per cridar l'atenció dels seus aficionats. En aquest cas, el motiu escollit fou l'exèrcit de l'Imperi romà. Però tot i el simbolisme bèl·lic del qual s'han envoltat els dos equips, l'esportivitat i la cordialitat entre els dos representants mallorquins de la LEB sempre és present quan s'enfronten. Malgrat aquest bon tracte, l'inici de temporada, tant d'un com d'altre equip, no deixa lloc a cap errada, ja que els dos han sumat únicament dos triomfs, acumulant cinc derrotes. Una victòria al derbi donaria al vencedor més que un triomf, oferiria una injecció de moral gegant, canviant la dinàmica perdedora.

Amb aquest objectiu el Bàsquet Inca ha portat a terme una crida als seus aficionats perquè omplin a vessar el pavelló i s'encarreguin de la intendència de la mílicia del Raiguer, és a dir, que mai els falti alè per poder seguir lluitant pel triomf. Els 200 primers aficionats que arribin al pavelló rebran una botzina i una camiseta, i els 300 següents una altra samarreta. A més, pels tres-cents primers aficionats que hi vagin amb els colors negre-i-groc del seu equip pintats a la cara, també rebran una camiseta. Però per acabar d'acolorir el pavelló, a cada accès hi haurà un encarregat de pintar la cara a tota aquella persona que vulgui sentir els colors a la pell. Els més petits rebran un pòster de la plantilla per poder completar-lo amb els autògrafs dels seus ídols.

I és que l'afició del Bàsquet Inca sempre s'ha caracteritzat pel seu suport incondicional cap al seu equip, més quan visita la capital del Raiguer el màxim rival, el Palma. L'aparició a la premsa durant aquesta setmana d'unes informacions que suggerien una possible fusió entre els dos clubs han enrarit l'ambient previ al gran partit. Des de la directiva inquera es va desmentir taxativament aquest suposat interès i el seu president, Joan Llompart, va indicar que l'aparició d'aquestes informacions podrien tenir per «objectiu desestabilitzar el club» abans d'una cita tan important com la d'avui.

A Palma tampoc afronten amb tota la tranquil·litat necessària el partit, ja que una derrota a Inca faria perillar el lloc de Diego Tobalina al capdavant del projecte. El pivot palmesà rebràen els prolegòmens del partit un merescut reconeixement als seus 250 partits defensant els colors del Bàsquet Inca. Berto Alzamora, per la seva lluita i la seva implicació, s'ha convertit en un dels jugadors més estimats per l'afició inquera, i en un dels referents de la plantilla dirigida pel tècnic aragonès, José Luis Abós.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris