muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Pacte talla amb el Mallorca Classic

El Govern rescindirà el contracte que l'obligava a pagar 4'6 milions anuals fins el 2014

El Govern del Pacte rescindirà el contracte amb l'empresa que organitza el torneig de golf Mallorca Classic, pel qual l'anterior executiu del PP s'havia compromès a pagar 4'6 milions d'euros anuals fins el 2014 en concepte de patrocini. Així ho anuncià ahir el conseller de Turisme, Francesc Buils, que advertí que aquesta despesa és «excessiva» i suposa una «hipoteca» massa forta per a la seva Conselleria, perquè implica destinar un 20% dels recursos que té per a la promoció turística de les Balears. Als passadissos del Parlament, Buils avançà que durà la proposta de revisió d'ofici del contracte al Consell de Govern de la setmana vinent. El torneig Mallorca Clàssic s'ha disputat aquest cap de setmana per cinquè cop consecutiu, sempre al Pula Golf de Son Servera.

La Comunitat no pot estar «hipotecada fins tan enfora», afirmà el conseller per explicar la decisió del Govern de deixar de gastar 27'6 milions fins el 2014. El responsable considerà «excessiu» que un únic torneig i un únic camp s'enduguin una quarta part del pressupost de promoció turística, tot i que pugui tenir una «certa repercussió mundial». En aquest sentit, recalcà que la decisió no suposarà deixar de promocionar el turisme de golf, sinó que es continuarà treballant per negociar amb el sector línies d'actuació que impliquin més camps de golf i més municipis.

Segons el titular de Turisme, el Govern disposa d'«arguments jurídics» i ara els serveis jurídics de la Comunitat iniciaran la revisió d'ofici del contracte per poder «disposar d'un informe que avali la suspensió de l'acord». Buils afegí que la continuïtat del torneig l'hauran de decidir els organitzadors. L'empresa organitzadora, Match Golf Consulting, es mostrà «sorpresa» per la decisió del Govern, que se li comunicà dilluns, però evitar fer-ne cap valoració ni avançar si hi presentarà cap recurs fins que no mantengui converses amb l'Executiu. Sí que la valorà l'exconseller de Turisme i portaveu adjunt del PP, Joan Flaquer, que la considerà un «error des del punt de vista promocional». Afirmà que el Mallorca Classic és un esdeveniment amb àmplia repercussió mediàtica. Però, a més, l'acord implicava la promoció de Balears en fires turístiques internacionals i amb «grans figures mediàtiques» com Caludia Schiffer, Anna Kournikova, Rafel Nadal o Michael Douglas. Però segons Buils, l'apartat promocional només suposava 220.000 euros del total anual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris