muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un jutge obliga Mediapro a respectar el contracte amb AVS

LaSexta només podrà oferir en obert el partit d'interès general

Un jutge de Madrid imposà ahir a Mediapro que compleixi fins a final d'aquesta temporada el contracte que va firmar amb Audiovisual Sport (AVS) el 24 de juliol de 2006, segons el qual, dels partits de la Primera Divisió de Lliga, n'hi haurà un en obert, i la resta seran retransmesos per Canal+ i Digital+ (Sogecable).

La Lliga Professional anuncià ahir que ha convocat els operadors de televisió Mediapro i AVS a una reunió demà dijous per fixar els criteris en les transmissions televisives, que algunes fonts situen en un partit en obert els dissabtes, a LaSexta o autonòmiques, i els altres, a Digital+ i Canal+ els diumenges.Sogecable té la participació en un 80% d'AVS, propietària de Digital+ i Canal+, i Televisió de Catalunya té el 20% restant; mentre que Mediapro és accionista de LaSexta, les emissions de partits d'aquesta cadena durant alguns diumenges, més enllà de ser d'interès general els partits dels dissabte, són suprimides per l'acte judicial.

La pròpia productora reconegué ahir que només disposarà d'aquest partit d'interès general en cada jornada de la Lliga de Primera Divisió i LaSexta ho va assumir «en espera de la resolució definitiva del conflicte».El 24 de juliol de 2006 AVS i Mediapro van acordar que la segona cedia els drets d'explotació d'una sèrie de clubs a AVS. En virtut de l'esmentat contracte, Mediapro adquiria els drets d'un partit en obert per jornada, el d'interès general segons ve definit per la llei, a més de l'explotació dels drets internacionals de tots els partits, els resums de tots els encontres i els drets de la Segona Divisió.També resolien que Televisió de Catalunya, amb un 20% de les accions, abandonava AVS i entrava a Mediapro amb un 25%.

Això últim no es va dur a terme i per això s'ha produït l'enfrontament entre ambdues parts, perquè Mediapro no es considera obligada pel contracte, i Sogecable l'acusa d'incompliment del mateix i li demana, a més, una indemnització.

A partir d'aquí, i com afegit al debat de fons sobre els drets audiovisuals dels clubs de futbol d'aquesta i d'altres temporades, s'han produït una sèrie d'irregularitats en les emissions de diversos encontres que l'acte d'ahir corregeix sense decidir sobre el conflicte, ja que es tracta de mesures cautelars. L'acte del jutge, deixa clar que «és públic i notori que Mediapro almenys s'excedeix» de l'esmentat acord en cedir retransmissions de partits a LaSexta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris