algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Solucions per als clubs afectats pel fibló

Els responsables d'Esports del Govern, Consell i Ajuntament valoraren els danys de la tempesta

Els responsables esportius del Govern de les Illes, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma, Mateu Cañellas, Dolça Mulet, Antoni Moragues i Gabriel Gili, es reuniren ahir a la seu de la Conselleria d'Esports per «valorar l'impacte que sobre l'esport havia tengut la tempesta de dijous passat» i veure quines actuacions es posen en marxa per tal de pal·liar-ne els efectes i reubicar tots els afectats, tant usuaris com clubs. Mateu Cañellas declarà que l'actuació més urgent és aconseguir els permissos de final d'obra i la Llicència d'activitats del Palma Arena, per tal que Palma Aqua Magica, Drac Palma i Ícaro Palma puguin jugar els partits al velòdrom, ja que juntament amb els usuaris de Son Moix són els més afectats pels desperfectes que la tempesta ocasionà al palau d'esports palmesà.

Antoni Moragues explicà la situació actual de Son Moix, a més de referir-se al poliesportiu Germans Escalas. Revelà que «hi ha 4000 usuaris afectats pel tancament de Son Moix», a més dels tres equips que habitualment hi disputen els seus partits. Pel que fa als danys materials soferts per la instal·lació, Moragues desvetllà que encara estan pendents dels informes tècnics que quantifiquin els desperfectes a la coberta i determinar el tipus d'actuació que s'hi ha de dur a terme. Si es decideix una rehabilitació integral o si per d'altra banda es realitza un apedaçament.

A més, també anuncià que la zona de la piscina, «la més afectada per la caiguda de la coberta» no estarà en condicions de tornar a ser utilitzada fins ben entrat el 2008, precissant que des de l'IME s'habilitarà la zona dels gimnassos, que no es va veure afectada per la caiguda de la coberta. Moragues posà a disposició dels usuaris les altres piscines municipals, tant les del Germans Escalas, sobre les que afirmà que «probablement el mes de novembre ja recuperaran l'activitat normal», com les de Son Hugo i l'Estel.

Per la seva banda, Cañellas destacà que s'estan cercant solucions per trobar una pista on els tres equips que habitualment jugaven a Son Moix puguin disputar els seus compromissos. Aquestes passen pel Palma Arena. «El més urgent és aconseguir els permissos de final d'obres i la Llicència d'activitats per al recinte per tal que els equips hi puguin jugar», va explicar el conseller.

Cañellas afegí que una de les solucions que s'estudien és instal·lar dues pistes, una de volei i una de bàsquet al Palma Arena per tal que s'hi puguin entrenar tant el Drac com l'Aqua Magica. Però per tirar endavant aquesta proposta s'hauria de comptar amb la «solidaritat» tant de la federació de ciclisme, com la d'atletisme, els dos esports que en principi havien de gaudir de la instal·lació.

«El problema que té el Palma Arena és la ubicació del públic, que està molt enfora de la pista», comentà el conseller. «Sabem que no és el lloc ideal per jugar-hi, però és la millor opció que tenim», puntualitzà Cañellas.Ara per ara, el Drac Palma és el que té més urgència per trobar un lloc per jugar, ja que la setmana que ve ha de disputar un partit de Champions League, i si les instal·lacions no són les adequades poden arribar a perdre punts, cosa que es vol evitar de totes totes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris