nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Mateu Alemany promet canvi

L'expresident del Mallorca presenta a Palma la seva candidatura a la presidència de la Federació

Mateu Alemany presentà ahir a Palma la seva candidatura a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol. Una de les paraules que més sovint sortí dels seus llavis durant l'acte fou «canvi», perquè l'expresident vermellenc és conscient que aquesta institució necessita nous aires. «Hi ha una crisi profunda a la RFEF, tant institucional, com d'imatge i econòmica», afirmà Alemany. «És necessari un canvi, una regeneració a la cúpula, perquè hi ha una àmplia massa social que vol una altra Federació», afegí.

«El meu projecte, que derivarà en candidatura a la presidència, ja té un programa electoral fet, programa regit per criteris empresarials», explicà l'advocat mallorquí. «Darrera allò que volem fer hi ha una filosofia d'obertura, democràcia, pluralitat, integració i transparència». «Hem de gestionar la Federació segons els criteris d'una empresa pública, amb transparència absoluta».«Crec que en aquests moments els membres que s'han sumat a la plataforma han estat molt valents, perquè veritablement una federació territorial ha de ser molt valenta per mostrar-se crítica sota el comandament de l'actual cúpula de la RFEF», explicà Mateu Alemany. «Firmar un manifest dur i clar implica un gran exercici de responsabilitat».

«Quan estava en el Mallorca, vaig arribar a la conclusió que la Federació anava molt per darrere dels criteris empresarials i de transformació dels clubs», digué el candidat. «Sempre vaig ser crític amb actuacions puntuals i, quan parlava amb dirigents d'altres clubs, tots estàvem d'acord que qualque cosa havia de canviar». «La Federació té unes possibilitats extraordinàries de generar doblers, sobre tot en benefici de les federacions territorials i del futbol base», afirmà Alemany.

El candidat mallorquí també parlà de la deteriorada imatge de la RFEF. «Molta gent està d'acord que la Federació Espanyola té una mala imatge», sentencià. «Està enfrontada a la lliga de Futbol Professional, al Consell Superior d'Esports, als mitjans de comunicació... Nosaltres ens comprometem a normalitzar aquestes relacions», afegí.Mateu Alemany va reconèixer que no ha estat fàcil arribar fins al dia de la presentació de la seva plataforma. «Hem treballat en privat, en silenci, perquè el silenci et dóna llibertat», digué. «No es podia donar peu que els actuals dirigents de la Federació Espanyola puguessin reaccionar i pressionar per obstaculitzar els nostres objectius», explicà. «El que ara hem de fer és aconseguir una majoria quasi absoluta que estigui a favor del projecte».

Així i tot, l'expresident vermellenc no vol contribuir a crear tensió. «El to i les actituds hauran de fugir de la crispació, dels insults i de les desqualificacions», afirmà. «No volem entrar en una guerra bruta, no volem que les coses siguin com a les anteriors eleccions». «Serem correctes, però també crítics i durs, perquè les dues coses són compatibles», explicà. «Jo respect Villar com a president i com a persona, però discrep de les seves formes i actuacions com a gestor».

En quant a la possibilitat que hi hagi altres candidats a la presidència de la Federació, Alemany es mostrà escèptic. «No hi ha espai electoral».Finalment, Alemany va agrair el suport del Reial Mallorca. «Això no hagués tengut cap sentit sense comptar amb el Mallorca i la Federació Balear de Futbol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris