nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els millors veterans se citen a Mallorca

Aquesta important competició es desenvolupara entre el 7 i i el 13 d'octubre a les carreteres illenques

El ciclisme màsters torna un any més a Mallorca en la que serà la desena edició de la Setmana Internacional de Ciclisme Màsters. Aquest esdeveniment esportiu, un dels més importants d'aquesta categoria a Europa, tindrà lloc del 7 al 13 d'octubre i englobarà tres competicions diferents, amb classificacions diferenciades i premis en cada una.

El 7 d'octubre es disputarà la XIII Copa d'Europa de Màsters. L'escenari d'aquesta prova serà la Platja de Palma, amb un circuit d'11'5 quilòmetres, amb un nombre determinat de voltes que depèn de la categoria. El dia 8 es disputarà el XI Trofeu Internacional de Màsters Palmanova-Magaluf. Aquest pic, els ciclistes competiran al municipi de Calvià, amb un recorregut que serà de 43'6 quilòmetres per als màster 50 i 60 i de 77'1 quilòmetres per als màster 30 i 40. Després d'una jornada de descans, es disputarà la desena edició de la Challenge Volta a Mallorca, que serà del 10 al 13 d'octubre. La primera etapa es desenvoluparà al municipi d'Alcúdia, mentre que la segona tindrà lloc a Felanitx. La tercera prova serà una contra rellotge de 6'5 quilòmetres per la Platja de Palma. Finalment, la quarta i darrera etapa, la que decidirà els guanyadors, tindrà la sortida i l'arribada al puig de Santa Magdalena, a Inca.

I el que no hi faltarà serà una festa per clausurar aquesta X Setmana Internacional de Ciclisme Màsters, que inclourà l'entrega de trofeus als guanyadors de les diferents categories.

Artur Sintes, president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, es mostrà satisfet que les carreteres de Mallorca puguin acollir per desè any consecutiu aquesta competició. «El més important d'aquesta classe d'esdeveniments esportius és la seva continuïtat, i això és el que passa aquí. N'estam molt satisfets», afirmà. «Ara hem de continuar fent feina pel ciclisme a les Illes. Esperam per veure què passa amb el Palma Arena, per veure si hi podem organitzar competicions com les Sis Hores de Palma i les Sis Hores de Mallorca. També volem fer una Volta per a dones i una altra de júnior», afegí.

Per la seva banda, Gabriel Gili, director general d'Esports, va voler destacar que «aquest és un esdeveniment molt important per al ciclisme màster a Europa». «Des de la Conselleria d'Esports volem donar tot el suport possible a aquest tipus d'activitats esportives, que impliquen tant l'esport com la promoció turística i la participació ciutadana», remarcà.

Joan Sastre, director general de Promoció Turística, afirmà que «es tracta d'una prova molt important pel seu significat». «Mallorca serà durant aquests dies un referent d'Europa, i això és molt important per a la promoció turística», explicà. «Aquest tipus de proves contribueixen a la diversificació, la desestacionalització i la deslocalització del turisme».

El representant de l'Ajuntament d'Inca, Rafel Torres, va voler subratllar «la tradició esportiva i, sobretot, ciclista, de les Illes» i es mostrà satisfet d'haver-hi inclòs el seu municipi. Per tant, del 7 al 13 d'octubre, els participants en aquesta X Setmana Internacional de Ciclisme Màsters gaudiran dels paisatges de Mallorca i de la seva hospitalitat. Un esdeveniment únic en l'esport màster a Europa i que tots podrem contemplar durant aquests dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris