muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

L'«Alinghi» fa la primera pasa per tornar a adjudicar-se el títol

Els neozelandesos no pogueren superar la velocitat del vaixell suís

El vaixell suís Alinghi va fer la primera passa per conservar la Copa Amèrica de vela, en imposar-se a la primera mànega de la sèrie que es disputa al millor de nou, al neozelandès Team New Zealand per 35 segons sobre la línia d'arribada.

Ernesto Bertarelli, propietari de l'equip suís, i el seu patró, Ed Baird, sabent la importància psicològica que representa assolir el triomf a la primera regata de la sèrie, sortiren al camp de regates de València llançats i deixaren poques opcions als neozelandesos, que oferiren una gran resistència, especialment a les cenyides.

Aquesta preimra regata ha deixat ben clar que eSUI 100, que ahir s'estrenava en competició, és ràpid en cenyides, però amb el vent a favor es mostra intractable, rapidíssim, per la qual cosa els neozelandesos hauran de cercar solucions d'emergència per tractar de pal·liar el seu desavantatge en aquests trams.

En cenyida els dos velers es mostren igual de ràpids i tan sols en les decisions tàctiques dels seus patrons semblen decantar la iniciativa d'un costat o de l'altre.

L'Alinghi passà la boia amb 14 segons d'avantatge sobre eTeam New Zealand, de manera que la darrera empopada es presentà amb un avantatge prou ampli per a l'equip defensor per tal d'encarar el final de la prova amb certa tranquil·litat, atesa la gran velocitat que agafà el seu vaixell en aquest rumb.

Al final el defensor s'apuntà el primer punt de la sèrie amb 35 segons a la línia d'arribada sobre els neozelandesos, que hauran de millorar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris