nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Roger Federer: «Algun dia guanyaré aquí»

El tennista suís assegurà que la decepció d'haver perdut la final només li havia durat cinc minuts

El suís Roger Federer assegurà que la decepció d'haver perdut la final de Roland Garros per segon any consecutiu havia durat «cinc minuts», i es mostrà segur que qualque dia guanyarà el torneig, fins i tot enfront del manacorí Rafel Nadal.

«En faig una lectura positiva. Estic content d'haver-ne estat a prop i sé que puc guanyar el torneig, fins i tot contra Nadal. Hauré d'esperar un any, però seria pitjor si hagués d'esperar-ne quatre, com en els Jocs Olímpics», afirmà el suís.

Federer es mostrà convençut que pot derrotar el manacorí «en qualsevol torneig i en qualsevol superfície», si bé admeté que Nadal havia estat superior.

El suís reconegué que havia comès moltes errades, però que fou pel joc del seu adversari, i assegurà que la batalla sobre la pista central de Roland Garros havia estat més física que mental.

«No he entrat a la pista derrotat, sé que el puc derrotar i que no és invencible. Ho és per a altres, però sé que si ningú el pot superar en aquest torneig som jo. Li he guanyat un set, però per desgràcia no ha estat bastat», digué.

«Rafel m'ha donat ocasions que no he aprofitat. No he pogut imposar el meu joc, i això és mèrit seu», indicà el suís, per assenyalar que davant Nadal «és necessari tenir un pla de joc».

Federer no volgué possar-ne com a excusa les errades comeses i lloà el joc de Nadal, de qui assegurà que la seva principal característica és que és un jugador «fort», i fort mentalment. «És esquerrà i la meva tàctica queda esmicolada enfront d'un esquerrà», afirmà.

«Rafel et fatiga, et cansa, et fa fallar moltes bolles, i no pots dir que hagis jugat bé contra ell. «Per a mi el més fàcil seria dir que no he guanyat perquè no he aprofitat les bolles de trencament, però s'ha de mirar l'adversari i de quina manera ha jugat ell aquests punts», sentencià.

«Rafel és un gran jugador en pistes de terra, ha jugat un torneig excel·lent, és qui millor es mou sobre aquesta superfície, ja que cobreix el terreny molt bé i té una dreta molt bona, però el més important és la seva mentalitat. Haver guanyat tres Roland Garros a 21 anys d'edat m'impressiona», assenyalà.

Abans d'abandonar la sala de premsa, assegurà que no havia cregut que el partit era perdut «fins als darrers punts», tot i confessar que el seu joc en els dos darrers sets havia estat «decebedor».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris