muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'esport, contra la droga

Se superà el rècord Guinness de natació per relleus, ja que es llançaren a la piscina un total de 3.168 participants

Rècord contra la droga. L'esport clamà ahir contra la droga i ho va fer amb veu ferma, alta, clara i nítida. S'aconseguí l'objectiu i es va superar el rècord Guinness, ja que un total de 3.168 nedadors participaren en els relleus. Es va batre així la marca que datava del 2005, quan a Santa Maria da Feira (Portugal) n'intervingueren en els relleus un total de 2.889. Tomeu Català, president de Projecte Home Balears, rebé ahir mateix el diploma que certifica el nou rècord. La fita s'aconseguí a les 16.07 de l'horabaixa, tot i que es continuà nedant fins que es compliren les 19.00 hores. Ja amb la piscina buida, sense nedadors, aparegué el jove Javier Santamaria, de només set anys, que fou el darrer rellevista que deixava el rècord en 3.168 participants.

Però per arribar a aquesta marca s'hagué de superar la llarga nit. Un grup de joves del Club Jovent de sa Indioteria animà la prova ben entrada la nit i els soldats en foren protagonistes des de les 04.30 de la matinada. De fet, una de les nombroses anècdotes de les 24 hores en remull fou veure com al voltant de les cinc de la matinada el comandant general de Balears, Emilio Roldán, es tirava a la piscina. L'adéu a la nit de divendres amb l'arribada de dissabte animà considerablement la piscina de Son Moix i els relleus ja no s'aturaren. Nins i nines, joves i grans, experts nedadors i principiants en dificultats per surar es llançaren en algun moment a la piscina fins arribar als 3.168, que suposen el nou rècord Guinness de natació per relleus.

Ha estat una gran fita en una prova emmarcada dins la setena edició de la Fira de l'Esport, que començà també divendres i finalitza avui horabaixa.

Ahir, la participació en la Fira de l'esport fou també de rècord, ja que foren milers els ciutadans que visitaren el recinte. L'esdeveniment ofereix una diversa oferta d'activitats per a nins, joves i grans. Ben a prop del velòdrom, on ahir vespre va tenir lloc un concert -SonoPalma-, s'hi ubicava un petit circuit de motocròs de la Federació Balear de Motociclisme. Durant bona part de la jornada hi hagué una llarga coa de nins disposats a pujar a una de les motos. Al costat, hi ha dos monitors per aprendre a tirar amb arc amb la possibilitat -clar- de provar-ho. Una mica menys d'èxit tingué la Federació de Tir de Fona, que permetia provar sort davant una diana amb una pilota de tennis.

Els exteriors de Son Moix estan condicionats per acollir multitud d'activitats. L'espai destinat als monopatins és ample i ahir s'hi dugué a terme una entretinguda competició. Fan autèntiques animalades com pujar damunt un arrambador metàl·lic o fer mil i un bots diferents.

L'exèrcit és també protagonista de la Fira de l'Esport, ja que hi disposa d'una àmplia superfície. Una gran tenda de campanya, diferents vehicles, tirolines... Fins i tot, un grapat d'amables soldats ajuden els més petits a superar una divertida pista americana. Podria obrir-se un debat sobre la conveniència de la presència de l'exèrcit a la Fira de l'Esport, i segur que hi hauria opinions de tot tipus. En tot cas, d'ha de constatar que no s'hi pot veure ni una sola arma ni cap referència bèl·lica.

Poc després de la una del migdia, i just després d'una exhibició d'una avioneta teledirigida, fins a set paracaigudistes es tiraren des d'un helicòpter que volava a gran altura. L'anècdota es produí quan un dels paracaigudes no caigué al camp de futbol, sinó a la pista de bàsquet del costat.

L'Institut de Serveis Socials i Esportius hi disposa també d'un ample espai. Tallers i manualitats, tatuatges per als més petits -dels que s'esborren-, un castell inflable... La Fira conté ampli circuit per fomentar l'educació viària amb diferents senyals de trànsit, que els més joves han de respectar obligatòriament. S'hi circula amb uns petits vehicles que funcionen amb dues bateries. A més hi ha típiques atraccions de fira, bitlles, porteries de futbol sala, un escacs gegant...

Els bombers de Palma hi fan diferents exhibicions, mentre que els més grans s'acomodaren en els futbolins. Així mateix hi havia una pista de pàdel, responsable que molts nins el practicassin per primer pic; una piscina, on es pot practicar busseig amb bombones d'oxigen; i el guinyol de l'Eurobàsquet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris