cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Tauler és apartat de la cursa per l'UCI

El ciclista mallorquí del 3 Molinos no superà un control de salut en la ronda valenciana

El ciclista mallorquí Toni Tauler va ser declarat ahir per l'Unió Ciclista Internacional com no apte per prendre la sortida en la primera etapa de la Volta a València juntament amb dos companys més del seu equip, per presentar un nivell d'hematocrits en sang superior al permès per l'organisme internacional.

Toni Tauler haurà ara de passar quinze dies sense poder competir per tornar a realitzar un altre control passat aquest període en el qual es veurà si el seu nivell d'hematocrits i reticulocits en sang és el normal. Aquest procés cautelar per part de l'UCI es du a terme per diferenciar els corredors que per qüestions fisiològiques generen una taxa superior a la normal dels que han consumit substàncies dopants. El consum d'algunes substàncies dopants com l'EPO produeix que el cos generi més glòbuls vermells, cosa que al mateix temps fa que baixi el nivell de reticulocits.

El corredor mallorquí va declarar ahir a Diari de Balears que en el seu cas el que han trobat en el control és un nivell de reticulocits més baix de l'habitual, però tal com demostren dos controls anteriors que es va realitzar en els mesos d'octubre i gener és el seu nivell normal. «Avui dematí», per ahir, «es presentaren els vampirs i vaig fer el control de salut sense problemes, i quan em preparava per sortir de l'hotel m'han dit que havia de tornar per destapar la segona prova», digué el corredor, molt sorprès per la decisió presa per l'UCI. «En els controls que m'han fet amb anterioritat ja es va veure que el meu nivell d'hematocrits és aquest i no entenc aquesta decisió».

D'aquesta manera Tauler, que aquesta temporada ha fitxat per l'equip 3 Molinos Resort ha quedat fora de la Volta a la Comunitat Valenciana. El ciclista mallorquí combinarà aquesta campanya la competició en ruta amb la pista. «No té sentit pensar que m'hagi pogut haver dopat per aquesta carrera», explicà Tauler, «enguany, ja he competit en la Volta a Mallorca, en el Campionat d'Espanya i el la Volta a Andalusia i cap d'elles he tingut problemes». A més, el corredor, va assegurar que la seva tasca amb el 3 Molinos Resort és més de suport a l'equip i no per aconseguir resultats individuals, «per la qual cosa no tendria sentit que prengués res».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris