nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

El Mallorca celebra noranta anys d'història

La germandat d'Alfonsins organitzarà l'aniversari amb la col·laboració de club, penyes i exjugadors

El Reial Mallorca compleix enguany noranta anys, una xifra gens menyspreable en què l'equip vermellenc ha estat un punt de referència per la societat mallorquina. El club palmesà va néixer l'any 1916 de la mà d'Adolfo Vázquez Humasqué i Antoni Moner Giral amb el nom d'Alfonso XIII Foot-Ball Club, al qual poc després se li va afegir el Reial al davant. No va ser fins al 1931, amb l'arribada de la Segona República, que el club vermellenc passà a dir-se Reial Mallorca, i fins l'any 1960 que no va debutar a Primera Divisió.

La germandat d'Alfonsins serà l'encarregada de l'organització de les celebracions, com han vengut fent els darrers 40 anys, per l'aniversari de la fundació del club que també compleix 75 anys amb aquest nom.

La germandat d'Alfonsins va aunuciar ahir a Son Bibiloni el programa de les celebracions pel 90è aniversari de la fundació del Reial Mallorca, que organitza amb la col·laboració de la Fundació, les penyes i l'Asociació d'exjugadors del club vermellenc. Els actes tindran lloc el proper dia 5 de març i començaran amb una missa a l'esglèsia de Les Tereses en memòria de tots els alfonsins i mallorquinistes ja desapareguts. Continuarà amb l'assemblea anual d'alfonsins que donarà entrada a l'homenatge als exjugadors que en 1960 ascendiren per primera vegada el Mallorca a Primera Divisió, entre els quals es troben Jaume Arqué, Àngel Cobo, Bolao, Juan Forteza, Diego Llopis, Julián Mir, Antonio Oviedo i José Zoca.

El president del Reial Mallorca Vicenç Grande i les autoritats, s'espera l'assistència d'entre d'altres de la batlessa de Palma, tancaran l'acte i donaran pas al dinar de companyonia.

Ramon Rosselló, adjunt a la presidència del Mallorca, anuncià que el club faria «tot el que pugui» per col·laborar amb les celebracions i va destacar l'homenatge a l'equip que pujà per primera vegada el Mallorca a Primera, i de qui va dir que «són història viva del nostre club».

El president de l'Asociació d'Exjugadors del Mallorca Joan Forteza va declarar que l'homenatge a l'equip de 1960 «és un homenatge a la memòria» i va agrair el detall a la Germandat i al club. Pep Buades, president de la Germandat d'Alfonsins, va agrair tant al Mallorca, com a les penyes i a l'Asociació d'exjugadors la seva col·laboració i va anunciar la voluntat del seu grup de continuar fent feina per ser de cada vegada més una part integrada en la part social del Reial Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris